25° Az bulutlu

7.900 DEKARLIK ALANA CAN SUYU 

Dünya - 08/01/2023 8:11 pm A A
7.900 DEKARLIK ALANA CAN SUYU 
Pütürge İlçesi topraklarına can suyu olacak olan Deregözü Göleti’nin ihale aşaması tamamlanarak, ihaleyi alan firma ile yapım sözleşmesi imzalandı ve kendilerine yapımının bitirilmesi için 2 yıl süre tanındı. Pütürge İlçesi İçin hayati önem taşıyan Deregözü Göleti tamamlanarak faaliyete geçtiğinde, 7.900 Dekarlık alan suya kavuşturulacak ve dolayısıyla çoğunluğu (kurak araziler) olan vatandaşın arazileri, (sulak arazi) olarak daha verimli hale getirilecek.
Deregözü Göleti ile ilgili açıklamalarda bulunan Pütürge Belediye başkanı Mikail Sülük, “Pütürge’de yaşadığımız sulama suyu sorununu Deregözü Göleti İle sonlandırarak, hemşehrilerimizin daha bol su ile arazilerini daha da verimli hale getirmelerini sağlamış olacağız. 7.900 dekarlık alana can suyu olacak olan Deregözü göleti’nin ihale aşamasını tamamlayarak, yükleyici (ihaleyi alan) firma ile gerekli yapım sözleşmesi imzalandı ve kendilerine yapımının bitirilmesi için 2 yıl süre tanındı. En kısa zamanda çalışmalarına başlanacak ve diyer hayata geçen projeler gibi tamamlanacak olan, Deregözü Göleti’nin tüm Pütürge’li hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Deregözü Göleti’nin ön yüzü beton kaplı, kaya dolgu tipinde temelden 75 metre yüksekliğinde ve 3 milyon 400 bin metreküp depolama kapasitesi ile 7.900 dekar tarım arazisi sulanarak milli ekonomiye yıllık 30 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacaktır. Bu projenin ilçemize kazanımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye Malatya Milletvekillerimiz Sn. Öznur Çalık’a, Sn. Bülent Tüfenkci’ye, Sn. Ahmet ÇAKIR’a ve Sn. Hakan Kahtalı’ya teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.
Başkan Sülük döneminde şimdiye kadar gerçekleştirilen onlarca büyük projeler arasında, en önemli ve en büyük ihtiyaç olan Deregözü Göleti projesi ile, yapımı tamamlandığında, arazi üretimi zenginleştirilerek İlçe ekonomisi’ne büyük katkı sağlanması planlanıyor.
Dünya - 8:11 pm A A
BENZER HABERLER