22° Açık

ÇAYA GELİYORUZ

Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü, “Çaya Geliyoruz” Programı kapsamında, yaşlı ve yalnız olan Pütürge’li vatandaşları, Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan Eğitim hocaları ve eğitim gören öğrencilerle birlikte ziyaret gerçekleştirdi. 
Dünya - 21/08/2023 2:46 pm A A

ÇAYA GELİYORUZ

Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü, “Çaya Geliyoruz” Programı kapsamında, yaşlı ve yalnız olan Pütürge’li vatandaşları, Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan Eğitim hocaları ve eğitim gören öğrencilerle birlikte ziyaret gerçekleştirdi.

Pütürge Gençlik Merkezi Müdürü Hikmet Bucak ve eğitim veren hocalar’dan oluşturduğu,  çalışan ve güçlü ekibi ile birlikte, her geçen gün yeni bir etkinliğe imza atıyor. Bu kez düzenledikleri “Çaya Geliyoruz ” Programı ile haftada bir kaç kez yaşlı ve yalnız olan insanlara Çaya Geliyoruz denilerek, önceden haber veriliyor ve ziyaret ediliyor. Ziyaretler sırasında çaylar içilirken, sıkıntıları dinleniyor ve hasbihal ediliyor. Bu tür etkinliklerle hem çocuklara yaşlı insanlara ziyaret gerçekleştirmeleri gerektiği öğretilmiş olması, hemde yaşlı ve yalnız yaşayan o insanların sıkıntılarının giderilmesi amaçlanıyor.

BEYAZ TEYZE ÇAYA GELİYORUZ

Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü, bu kez Pütürge Merkez’de yaşayan Beyaz Akgül’ü ziyaret etti. Beyaz Akgül, ziyaret edilmeden önce “Beyaz Teyze Çaya Geliyoruz” diye bilgilendirildi. Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü personelleri ve öğrenciler ile birlikte Beyaz Akgül ziyaret edilerek, Beyaz Akgül’ün komşuları ile birlikte hazırladığı yer sofrasından yemekler yenildi ve sonrasında çaylar içildi.

Ziyaret programı sonrasında röportaj gerçekleştirilen Pütürge Gençlik Merkezi Müdürü Hikmet Bucak konuşmasında, “Pütürge Gençlik Merkezi olarak “Çaya Geliyoruz” Etkinliği kapsamında Pütürge İlçemizde Analı Torunlu bir kaç kuşağın bir arada yaşadığı, adeta Osmanlı Kadını ve yaşayan bir tarih olan Beyaz Akgül Teyzemizin sofrasına misafir olduk. Beyaz Akgül ve onun evinde toplanan komşusu olan kadınlarla çok güzel sohbetlerimiz oldu. Beyaz Teyzeleri ve diğer bayanlar; çocuklara kendi çocukluğu döneminde ki yaşantıları, oynadıkları oyunları, gelenek ve görenekleri çok iyi anlattılar. Teyzelerini çok seven çocukların mutluluğunu artık siz tahmin edin. Halil İbrahim sofrası gibi berketli bir yer softasında onları bir Büyük Anne gibi candan ve gönülden misafir eden Beyaz Akgül Teyzemize ve tüm büyüklerimize Rabbim sağlık sıhhat versin ve onları başımızda eksik etmesin. Ben Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak Pütürge’de bu görevi yaptığım sürece ilçenin yaşayan değerlerine sahip çıkacağım ve eski kuşaklarla şimdiki genç kuşakları kaynaştıran bir gönül köprüsü olmaya devam edeceğim” dedi.

Dünya - 2:46 pm A A
BENZER HABERLER