23° Açık

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE PROGRAMI 

Dünya - 09/03/2023 7:46 am A A

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE PROGRAMI 

Pütürge İlçe Kaymakamlığı denetiminde, Malatya Gençlik ve Spor Merkezi İl Müdürlüğü organizasyonu’nda Pütürge’li ve 7.7 – 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş merkezli, meydana gelen depremden dolayı Pütürge İlçesi’ne sığınan ailelerin çocukları için eğlence programı gerçekleştirildi.

Pütürge Harmanlar mahallesi mevkiindeki Halı Saha da gerçekleştirilen programda Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi bünyesindeki ekipler tarafından çocuklar ile toplu olarak oyunlar oynanarak, müzik eşliğinde şarkılar söylendi. Eğlenceli bir ortamda stresini atarak, bir nebze de olsa deprem psikolojisini unutan çocuklara hediye olarak oyuncaklar ve ve giysiler dağıtıldı.

Pütürge Kaymakamı Özgü Özen ile Program sırasında, Pütürge Haber Ajansı olarak yapılan röportaj’da Özen, “Öncelikle Asrın felaketi olarak tanımlanan depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allatan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum,  tüm depremzede vatandaşlarımıza ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremden psikolojik olarak etkilenen ve geleceğimiz olan çocuklarımız’a moral olması ve deprem psikolojisinden uzaklaştırmak amaçlı düzenlenen bu programın çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tarz eğlence ve hediyeleşme programlarını bundan sonraki süreçte zaman zaman yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yine program sırasında Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Hikmet Bucak ile yapılan röportaj’da Bucak, “Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü olarak, deprem sürecinde mağdur olan ailelerin çocukları için moral mahiyetinde burada eğlence düzenledik, Pütürge Kaymakamlığımız ve İlçe Belediyemiz ile iş birliği içerisinde Gençlik Merkezi çalışanlarımızla böyle bir organizasyon’u gerçekleştirdik ve çocuklarımız’a hediye olarak kırtasiye malzemesi, oyuncaklar ve giysiler verdik” dedi.

Gerçekleştirilen eğlence programına katılım ve ilginin büyük olduğu görüldü. Bunun üzerine Pütürge Kaymakamlığı denetiminde bu tarz eğlence programlarının zaman zaman yapılması için, Pütürge Kaymakamı Özgü Özen gerekli çalışmaları başlattı.

Dünya - 7:46 am A A
BENZER HABERLER