22° Açık

ERİS GİYİM

Genel - 02/11/2022 5:00 pm A A

Pütürge Haber Ajansı olarak, Tekstil Firması ERİS GİYİM’i ziyaret ederek, Pütürge’li tanınmış İş Adamı Şaban Eraslan ile röportaj gerçekleştirdik. İş Adamı Eraslan‘a iş dünyası, insanların ticarette ve çalışma hayatlarında başarılı olmalarının sırrı, pandemi süreci ve bu süreçte devlet desteği, kaliteli ve marka ürün üretmek için tavsiyeleri ve ERİS GİYİM’in yeni hedefleri ile ilgili sorular yönelttik. İş Adamı Eraslan, öz geçmişini anlattıktan sonra sorularımıza cevap verdi.

KISACA ÖZ GEÇMİŞİNİZİ ANLATACAK OLURSANIZ, ŞABAN ERASLAN KİMDİR VE NERELİDİR?
İş Adamı Şaban Eraslan öz geçmişini anlatırken,  ” 1984, Malatya İl’i, Pütürge İlçesi, Çaygören Arguça mahallesi, doğumluyum. İlkokul’u Arguça köyü’nde okudum, 1996’da ortaokul’u okumak için İstanbul’a geldiğimde, ozaman ki hayat şartlarından dolayı hem çalışıp hem dışardan okuyordum. Bende her Anadolu İnsanı gibi, zamanında Anadolu’nun yaşam çilesini çekmiş bir ailenin evladıyım. “
TEKSTİL HAYATIYLA NE ZAMAN TANIŞTINIZ, KENDİ İŞ YERİNİZİ NE ZAMAN KURDUNUZ, KURULUŞTAN BU YANA ERİS GİYİM OLARAK NELER YAPTINIZ VE ŞUAN NE DURUMDASINIZ?
 
Eraslan, ” 1996 yılında biradelerim’in yanında tektil işinde çırak olarak başladım.  2003 yılında Esenler’de ailem ile kendi iş yerimizi kurarak, 10 makine ile işe başlayıp, beş-altı yıl civarı bir sürede fason üretim yaptık. Daha sonra kendi markamız ile kurumsal sektörlere giyim üretmeye başladık. 2018 yılına kadar aile şirketi’nde çalışma hayatıma devam ettim. Şirket olarak bu süreçte büyük başarıların altına imzamızı atmayı başardık. 2018 yılında aile şirketi’nden ayrılma kararı aldım. 2019 yılında ERİS GİYİM firmamızı kurarak tekrardan, bu kez ERİS GİYİM ismi ile kurumsal markalara, bay, bayan ve çocuk giyim imalatına başladık. ERİS GİYİM olarak yine bizlere, büyük başarılara imza atmak nasip oldu, bu başarıyı disiplinli, severek ve kaliteli çalışma düsturu ile elde ettik” diyerek kısaca çalışma sürecini anlattı.
TEKSTİL SEKTÖRÜNDE GENÇ BİR İŞ ADAMI OLARAK, BAŞARILI ÇALIŞMALAR’IN ALTINA IMZA ATTIĞINIZI GÖRÜYORUZ, SİZCE BAŞARININ SIRRI NEDİR?
 
Şaban Eraslan, ” Yaptığınız iş’i severek yaparsanız, samimi ve dürüstlük çerçevesinde çalışırsanız, kaliteli ürün üretmek için gayret sarfedip planlı ve teknik çalışırsanız, aldatıcı değil kalıcı işler yaparak, piyasaya güven verirseniz,
o işte mutlaka başarılı olursunuz. Bizler ERİS GİYİM olarak sormuş olduğunuz  başarılara, bu çalışma şeklini ve meziyetleri firmamıza karakter edindirerek ulaştık.  Bir insanın karakteri nasıl olmalı ve önemliyse, bir firmanın yada iş yerinin de kendine has bir karakteri olmalı. Ve bu karakteri de samimiyeti, dürüstlüğü, disiplini ve kaliteli çalışması ile donatmalıdır, piyasaya da bu karakter ile çıkmalıdır.
 
PANDEMİ SÜRECİ HER SEKTÖRÜ OLDUĞU GİBİ, TEKSTİL’DE OLUMSUZ ETKİLEDİ, SİZLER NE DENLİ ETKİLENDİNİZ VE DEVLET DESTEĞİNİN NE DERECE FAYDASI OLDU?
 
 ” Pandemi süreci her sektör’ü olduğu gibi ERİS GİYİM olarak bizleride tabiki etkiledi. Malumunuz dünya geneli bir etkileme oldu, ki dünya piyasasına göre Türkiye biraz daha iyi durumdaydı. ERİS GİYİM olarak kuruluşumuz’un ortalama bir yıl sonrasında pandemi gündeme geldi. Bu yüzden biraz daha etkili oldu bizim için, tabiki sabır, azim, biraz daha fedakarlık ile, o dönemi çok şükür atlattık. Bu günlerin geçeceğine inanarak,  pes etmeyi aklımızdan geçirmeden bu yolda yürümeye devam ettik. İşin kolayına kaçıp pes etmek yerine, maliyetlerimizi ve fiyatlarımızı düşürerek, bu krizi fırsata çevirip o sıkıntılı günleri atlatmayı başardık. Tabiki Devletimizin tüm sektörlere desteği büyük oldu ve bu destek sayesinde kurtulan firmalarımız oldu, ama biz o dönemde 2019’da yeni kurulmuş bir firma olduğumuzdan ve destek alabilecek firmalara 2018 tarihi öncesi kurulmuş olma şartı getirildiğinden dolayı ERİS GİYİM olarak biz faydalanamadık, tamamen kendi imkan ve çözümlemelerimiz ile pandemi sürecini atlattık”
 
DAHA KALİTELİ VE MARKA ÜRÜN ÜRETMEK İÇİN, GEREK FİRMA SAHİPLERİNE GEREK ÇALIŞANLARA TAVSİYELERİNİZ NELERDİR?
Eraslan, ” Ülkemizde marka olma adına, genelde bir eksiğimiz vardır, bu eksik reklamdır. Marka olmak sadece kaliteli ürün üretmek ile olmuyor, Çok kaliteli ürün üretirsin,  ama onu tanıtmamış, yani görsel olarak insanlara ulaştırmamış ve duyurmamışsan, üretmiş olduğun ürüne istediğin düzeyde müşteri bulamazsın ve dolayısıyla iyi bir Marka olamazsın. İyi bir Marka iyi bir reklam ve tanıtım ile Markalaşır. Ve çoğumuz maliyetlerimiz listesine reklam giderini koyup, reklam için bir bütçe ayırmıyoruz, bildiğimiz çoğu kaliteli çalışan, ama giderlerine reklam bütçesi eklemediğinden Markalaşmayan firma var. Kısacası reklam olmadan tanınamazsınız, firmalarımız Markalaşmak istiyorlarsa mutlaka reklama bütçe ayırsınlar. ERİS GİYİM olarak bu konuya çok önem veriyoruz ve gider pusulamıza reklam giderini eklemişiz, ona göre bütçe ayırıyoruz. Tabiki bunun yanı sıra tanındıktan sonra Marka olarak kalmak isteniyorsa, kaliteli üretime devam etmek gerekiyor ” diyerek tavsiyelerde bulundu.
 
ERİS GİYİM’İN YENİ HEDEFLERİ VARMIDIR VARSA NELERDİR?
 
Şaban Eraslan, ” hedefimiz, kendi memleketimizde, kendi entegre Fabrikamız’ı kurmak,yine kendi etiketimiz ile dünya açılmak ve Dünya pazarında yer almaktır. Sadece ülkemizde kurumsal firmalara ürün dikip, arap ülkelerine toptan satış yapmanın yanı sıra, dünya piyasasın’da da yer almaktır şuan ki öncelikli hedefimiz. Şuan Doğu Anadolu Bölgesi’nde belirlemiş olduğumuz yerimize, entegre Fabrikamız’ı kurma çalışmalarımız ile hedefimizin ilk adımlarını atmış bulunmaktayız” diyerek hedeflerini dile getirdi.
GENEL OLARAK SEKTÖR İLE İLGİLİ EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARMI?
 
Eraslan,  ” Öncelikle şunu eklemek istiyorum! Evet şimdiye kadar kendi imkanlarımız ile direndik, ama büyüyen Türkiye ile birlikte,  en önemli sektör olan Tekstil’in dahada büyümesi gerekiyor ve büyüme sürecinde olan firmalara sahip çıkması gerekiyor. Türk Tekstili’ni dünya piyasasında öncü kılamak için büyüme sürecinde olan Tekstilci’lere ön ayak olması ve destekçi olması gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın küçük esnafımıza lafımız kesinlikle yok! Ama merdiven altı taklit üreticilerle rekabet etmek ve tabiri caizse uğraşmak bizi çok yoruyor. Düzensiz yükselen kur’a karşı zaten bir mücadele içerisindeyken birde merdiven altı firmalar ile mücadele etmek bizleri yıpratıyor ve bir adım herzaman geriye atıyor. Devletimizin bu konuda gerekli denetimleri yaparak, gereken önlemleri almasını ve müdahale etmesini bekliyoruz. Ayrıca personel ve enerji konusunda desteklerini bekliyoruz. Bu destekleri aldığımız takdirde daha da büyüyerek dış piyasaya daha güçlü ve kaliteli girerek ülkemizi oralarda daha iyi temsil edebileceğiz ” dedi.
DEĞERLİ PÜTÜRGELİ FİRMALAR İLE BİRLİKTE EN BÜYÜK DESTEĞİ SİZDEN GÖREREK,
PÜTÜRGE İLÇESİNE AİT, KURMUŞ OLDUĞUMUZ PÜTÜRGE HABER AJANSI ANONİM ŞİRKETİ BÜNYESİNDEKİ PÜTÜRGE FM RADYO, PÜTÜRGE HABER AJANSI VE PÜTÜRGE GAZETEMİZ HAKKINDA GÖRÜŞ VE TEMENNİLERİZİ MERAK EDİYORUZ?
 
 Şaban Eraslan, ” İstanbul’da yaşamamıza rağmen gönlümüz her daim memleketimizle oldu. Bizim için söz konusu Malatya ve Pütürge ise, akan sular durur ve gerisi teferruattır. Pütürge ilçemiz’in medya ve basın kurumu yoktu ve bu durum, gönlümüzdeki Pütürge’nin her zaman eksik olan yanıydı, çünkü İlçemiz ile ilgili bir iletişimsizlik vardı,  olanı biteni başka medya kuruluşlarından öğreniyorduk.  Ve artık kendi İlçemiz’in medya ve basın kuruluşundan öğrenmek, okumak ve de duymak bizim için gurur verici bir olay. Bu anlamda kurmuş olduğunuz Pütürge Haber Ajansı anonim sirketi, bünyesindeki Haber Ajansı, Pütürge FM radyosu ve Pütürge Haber gazetesi için bir Pütürge’li olarak kendi adıma teşekkür ediyorum. ERİS GİYİM olarak sabah iş başı eder etmez Pütürge FM ‘i açıyoruz akşam paydosuna kadar dinlemeye devam ediyoruz. Öyle gurur verici bir durum ki, hem müzik zevkimizi kendi memleketimizin radyosu ile gideriyor ve hemde memleketimizin her daim aklımızda olmasını pekiştiriyor. Kendimizi akşama kadar Pütürge’de hissediyoruz Radyomuz sayesinde. Ve sizleri gözlemliyoruz, ki başarılı işler yapıyorsunuz. Dahada başarılı olması ve zaten dünyaca tanınan Pütürgemiz’i medyamız sayesinde dahada tanıtacağımızı umuyoruz. Hep birlikte Pütürge medyasını kalkındırmalıyız ve ERİS GİYİM olarak her daim bu oluşumun yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz ” dedi.
Genel - 5:00 pm A A
BENZER HABERLER