23° Açık

HALKIN TALEBİ İLE YÜZME HAVUZU YENİDEN AÇILIYOR

Pütürge Yatılı Bölge Okulu bünyesinde daha önce açık olan, Pütürge halkı için önemli bir sosyalleşme alanı teşkil eden ve zamanın Kaymakamı tarafından çeşitli nedenlerle kapatılan YÜZME HAVUZU halkın yoğun talebi üzerine, Pütürge Kaymakamı Özgü Özen’nin düğmeye basmasıyla yeniden açılıyor. 
Dünya - 26/06/2023 9:36 am A A

HALKIN TALEBİ İLE YÜZME HAVUZU YENİDEN AÇILIYOR

Pütürge Yatılı Bölge Okulu bünyesinde daha önce açık olan, Pütürge halkı için önemli bir sosyalleşme alanı teşkil eden ve zamanın Kaymakamı tarafından çeşitli nedenlerle kapatılan YÜZME HAVUZU halkın yoğun talebi üzerine, Pütürge Kaymakamı Özgü Özen’nin düğmeye basmasıyla yeniden açılıyor.

Pütürge Yatılı Bölge Okulu bölgesinde daha önce faaliyet gösteren YÜZME HAVUZU, Pütürge’li vatandaşların sosyalleşebilecekleri ve iş dışında stresleri’ni atabilecekleri bir alan iken, 2021 tarihinde dönemin Pütürge İlçe Kaymakamı tarafından çeşitli nedenlerle kapatılmış ve Pütürgeli Vatandaşlar tarafından, YÜZME HAVUZU’ nun kapatılmasına büyük tepkiler gösterilmişti. Pütürge İlçe Kaymakamlığı’na yaklaşık 1 yıl önce yeni Kaymakam atandıktan sonra,  Pütürgeli Vatandaşlar tarafından, İlçe Kaymakamlığı’na YÜZME HAVUZU’nun yeniden açılması için yoğun talep ve başvuru yapıldı. Pütürge Halk’ının yoğun talebini gören Pütürge İlçe Kaymakamı Özgü Özen, YÜZME HAVUZU’nun yeniden faaliyet’e geçmesi için hemen gerekli talimatı vererek, çalışma başlattı. Pütürgeli Vatandaşların, hoşça vakit geçirebildikleri, sosyalleştikleri, yazın sıcağında yüzerek serinledikleri ve Sporsal Faaliyet olarak Yüzme Kursları’na katılabilecekleri YÜZME HAVUZU’nun açılacağını duyan Pütürgeli Halk,  sabırsızlıkla faaliyet’e geçeceği günü bekliyor. Şu sıralar hasar tespit ve tadilat çalışmaları yapılan YÜZME HAVUZU’nun en kısa zamanda hizmete açılması bekleniyor.

 Daha önceki dönemlerde kapatılan YÜZME HAVUZU ve açılışı ile ilgili röportaj gerçekleştirilen Pütürge İlçe Kaymakamı Özgü Özen konuşması’nda, “Pütürge’de ilk göreve başladığım zamanlarda, vatandaşlarımızdan, kapalı olan YÜZME HAVUZU’nun açılması yönünde talepler aldık. Yatılı Bölge Okulumuz’un bahçesinde yer alan, dönemin Kaymakamı Sayın Recep Aydın önderliğinde, Pütürge’li Hayırseverlerimz’ce yapılan ve daha sonraları kapatılan kapatılan YÜZME HAVUZU’nun, vatandaşlarımızın hizmetine tekrar açılması için gerekli talimatı verdik. Ne yazık ki İlçemiz’de vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri fazla alan bulunmamaktadır. Bu nedenle, böylesine önemli bir eksikliği, en aza indirebilmek, yazın kavurucu sıcaklarında, hemşehrilerimizin bir nebze olsun serinlemesini sağlamak, aynı zamanda açacağımız Yüzme Kursları ile hem çocuklarımızın, hemde aileleri’nin YÜZME HAVUZU’ndan istifade etmelerini sağlamak için gereken ne varsa yapılarak YÜZME HAVUZUMUZ’un hizmete girmesini istedik. Bilindiği gibi YÜZME HAVUZU her İlçemiz’de olan bir imkan değildir, Geçmişte bu imkanı İlçemiz’e kazandıranların hayalleri ve hedefleri vardı. Bizim amacımız da bin bir meşakkatle sağlanan bu imkan’dan, hemşehrilerimizin tekrar istifade etmesini sağlamaktır. İlçemiz’e sağlanan hiç bir imkanın atıl kalmasını istemeyiz. O nedenle, yedi’den yetmiş yedi’ye her vatandaşımız’ın YÜZME HAVUZUMUZ’dan yararlanarak gününü güzel geçirmesi ve  mutlu olması bizleri de ziyadesiyle mutlu edecektir. Kaymakamlık olarak, yıllardır atıl kalan YÜZME HAVUZUMUZ’da gerekli hasar tespit çalışmaları’nın yapılarak, mümkün olan en kısa sürede, YÜZME HAVUZUMUZ’un halkın kullanımına açılması için konuyu yakından takip ediyor ve gerekli çalışmaları yapıyoruz. Dileğimiz,  YÜZME HAVUZUMUZ’un gerekli tadilatının bir an evvel yapılarak, temiz, sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşlarımız’ın hizmetine açılması’dır” diyerek açılacak olan YÜZME HAVUZU ile ilgili çalışmaları ve duygularını dile getirdi

Dünya - 9:36 am A A
BENZER HABERLER