23° Parçalı bulutlu

HAMZA BEBEĞİN BABASI İSYAN ETTİ!

Hastane yönetimi ile doktor arasındaki kişisel sorunun ortasında kalan ve çocuğunu kaybeden Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı durumu savcılığa taşımıştı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına, Sağlık Bakanlığına ve Tabipler Odası Başkanlığına suç duyurusunda bulunan baba Delikanlı soruşturmada bir ilerleme kaydedilemiyor dedi ve isyan etti. Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı, suçluların cezasız kalmasını istemediğini söyledi.
Dünya - 31/07/2024 4:00 pm A A

HAMZA BEBEĞİN BABASI İSYAN ETTİ!

Hastane yönetimi ile doktor arasındaki kişisel sorunun ortasında kalan ve çocuğunu kaybeden Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı durumu savcılığa taşımıştı.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına, Sağlık Bakanlığına ve Tabipler Odası Başkanlığına suç duyurusunda bulunan baba Delikanlı soruşturmada bir ilerleme kaydedilemiyor dedi ve isyan etti. Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı, suçluların cezasız kalmasını istemediğini söyledi.
NELER YAŞANMIŞTI?
28 Nisan 2024 tarihinde Adıyaman’ın Sincik ilçesinde yaşayan 2 aylık Hamza Delikanlı isimli bebek, fenalaşması üzerine ailesi tarafından Sincik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan ve entübe edilen Hamza bebek daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakım servisine alınan Hamza bebeğe MALİGN Boğmaca tanısı konuldu. Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Güner Özçelik tarafından MEKİCKS MV200 cihazının temin edilmesi ve çocukta uygulanması istendi. Cihazın temin edilmesi için rapor hazırlayan Dr. Özçelik, raporu aileye vererek hastane yönetimine iletmesini ve bu cihazın biran önce alınması gerektiğini belirtti.
Raporla beraber hastane yönetimine başvuran Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı, cihaza ihtiyaçlarının olduğunu ve temin edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine hastane yönetimi çocuğun durumunun iyi olduğunu ve cihaza ihtiyaç olmadığını belirtti. Çocuğun daha çok fenalaşması üzerine cihazın günler sonra temin edildiğini cihaz gelene kadar çocuğun hayatını kaybettiğini ve durumu savcılığa taşıdığını vurgulayan baba Tacettin Delikanlı “Bu durumun sorumlusu kimlerse hesap vermesini istiyorum. Bu olayın kapatılmasını istemiyorum” dedi.
SORUŞTURMADA İLERLEME KAYDEDİLEMEDİ
Delikanlı Ailesi, 2 aylık bebekleri Hamza’nın ölümünde ihmali ve sorumluluğu olduğunu iddia ettiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri hakkında şikâyetçi oldu ancak soruşturmayla ilgili hiçbir ilerleme kaydedilemedi.
Aile, bekledikleri adaleti Anayasa Mahkemesi’nde aramaya hazırlanıyor.
ADALET İSTİYORUM
Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı “ Bebeğimi kaybedeli 4 ay oldu, İhmali olanlar cezalandırılmadı. Hastane yönetimi ve doktor görevleri başında, hastane yönetimi ile doktor arasındaki kişisel husumet devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bu olaya duyarsız kaldı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sağlık Bakanlığı Müfettişleri tarafından; tanıklar dinlendi deliller toplandı ancak soruşturma ağırdan alınıyor adalet istiyorum” dedi.
Dünya - 4:00 pm A A
BENZER HABERLER