15° Parçalı az bulutlu

KAYMAKAM ÖZEN’DEN BAYRAMLAŞMA VE HERKESİ AĞLATAN O KONUŞMASI

Dünya - 28/04/2023 10:11 am A A

KAYMAKAM ÖZEN’DEN BAYRAMLAŞMA VE HERKESİ AĞLATAN O KONUŞMASI

Pütürge İlçe Kaymakamı Özgü ÖZEN, Pütürge Merkez Taşbaşı Camii’nde kılınan bayram namazı sonrası Ramazan Bayramı münasebetiyle Hacı Sülük İş Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak ilçe protokolü, muhtarlar ve vatandaşlarla bayramlaştı. Kaymakam Özen, burada yaptığı konuşma ile programa katılan vatandaşları ağlattı.

Pütürge İlçe Kaymakam’ı Özen, Bayramlaşma programında yaptığı konuşmasında, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mukaddes Ramazan-ı Şerifi idrak ederek, bugün mübarek Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz.Bu vesileyle hepinizin mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun, Cenab-ı Allah daha nice bayramlara çıkmayı bizlere nasip eylesin. Cenab-ı Hâk dirliğimizi, birliğimizi daim eylesin. Değerli hemşehrilerim, Asla unutulmamalıdır ki, bizler bugün bir bayram yaşarken, on binlerce vatandaşımız deprem afetinden dolayı, yitirilen canlarımız nedeniyle hüzünlü bir bayram yaşamaktadırlar.

  • Sizler bugün sevdiklerinizle bir araya geleceksiniz, ama bugün mezarlıklara gidip, toprağı ve o soğuk mezar taşlarını öpecek olanlar VARDIR!
  • Sizler bugün ana babalarınızın ellerini öpecek, onların bayramlarını kutlayacaksınız; ama bugün keşke anam, babam sağ olaydı da elini, ayağını öpseydim diyenler VARDIR!
  • Sizler bugün kardeşlerinizle oturup çay-kahve içeceksiniz, bugün keşke kardeşim sağ olaydı da bir bardak su içebilseydim diyenler VARDIR!
  • Sizler bugün çocuklarınızı kucaklayıp bağrınıza basacaksınız, bugün yıkılmamışsa evinde, yıkıldıysa enkazın altında çocuğunun boş yatağına bakarak gecenin bir vaktinde, Allah’ın huzuruna varıp ellerini açarak hüngür hüngür ağlayanlar VARDIR!
  • Şimdi siz bayram saflarında sevdiklerinizle bir araya geleceksiniz, bugün depremden dolayı hastanede, yoğun bakımda kalan sevdiklerini görüp onların acısıyla acı içinde kıvrananlar VARDIR!

Bugün buradan çıkıp evinize gittiğinizde bir başka bakın ananıza, babanıza, bir başka bakın evlatlarınıza, sevdiklerinize, bugün bir başka bakın evinize… Hangimizin garantisi vardır yarını görmeye, o nedenle daha sıkı sarılın sevdiklerinize.

Bugün MALATYA’ da nasıl bir bayram varsa, KAHRAMAN MARAŞ’ ta nasıl bir bayram varsa, HATAY’ da nasıl bir bayram varsa, ADIYAMAN’ da nasıl bir bayram varsa, bugün PÜTÜRGE’ de de o kadar bayram vardır, o kadar bayram olacaktır. Depremin ilk anından itibaren devlet olarak sokaklarda vatandaşlarımızın yanında olduk, dünden bugüne vatandaşlarımızın derdine derman olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün kim diyebilir ki ‘’deprem anında devlet yoktu’’ diye, kim diyebilir ‘’ devlet bize bakmadı’’ diye, bugün kim diyebilir ‘’devlet bizi aç-açıkta bıraktı’’ diye? Devletimizin tüm kurumları depremin ilk anından itibaren var gücüyle onu var eden milletin yanında olmuştur, bugün de yarın da olmaya devam edecektir. Bugün Malatya’da çadır kentlerde, konteyner kentlerde ve daha nice yaşam alanlarında devletimiz hiçbir vatandaşının eksiğini bırakmamak için lazım gelen ne varsa yapmaktadır. Bugün kim diyebilir ki deprem zamanında ‘’Pütürge’nin muhtarları hiçbir şey yapmamıştır diye, kim diyebilir Pütürge’nin dernekleri İstanbul’dan seyirci kalmıştır, kim diyebilir Pütürge Belediyesi hiç iş tutmamıştır.’’ diye. Ben burada ilçede devletin yüzü, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçedeki temsilcisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun! Devlet ve millet insanın bir vücudu gibidir.

Devlet bir vücutta baş ise millet bu vücudun kalbidir. Başsız bir vücut yaşayamayacağı gibi kalpsiz bir bedenin nefes alması da mümkün değildir. Kıymetli hemşehrilerim, Sözlerime burada son verirken, bu duygu ve düşüncelerle tekrar mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Daha güzel nice bayramlara erişmemiz umuduyla, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, hayırlı bayramlar diliyorum” diyerek katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Özen, daha sonra ilçe protokolü İle birlikte Pütürge Devlet  Hastanesi’ne geçerek hastane çalışanları’nın ve tedavi gören vatandaşlar’ın bayramını kutladı. Devlet Hastanesi’nden sonra İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden İlçe Kaymakamı Özen, görev yapan personel ile bayramlaştı. Bayramlaşma programına, Yazıca Mahallesi’nde şehit Mehmet TAŞTEKİN’in babası Haşim TAŞTEKİN’i, Sahilköy Mahallesi’nde şehit Mehmet TOKTAMIŞ’ın ağabeyi Yaşar TOKTAMIŞ’ı, Gazi Hayrettin AYTEKİN’i ve ailelesi’ni ziyaret ederek devam eden Kaymakam Özgü Özen, daha sonra Tepehan Jandarma Karakolunu ziyaret ederek görevi başındaki personeller’le bayramlaştı. İlçe Kaymakamı ike birlikte bayramlaşma programına Belediye Başkan Vekili Ekrem KARAKUŞ, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent KARAYILAN, MHP İlçe Başkan Vekili Kürşat AYAYDIN, İlçe Jandarma Komutanı Benal KURT, Emniyet Amir Vekili Abbas ÇELEBİ, Yazı İşleri Müdürü Mehmet KARACA, İlçe Müftüsü Ali SÖYLER ile Tepehan Karakol Komutanı Burak METİN eşlik etti.

Dünya - 10:11 am A A
BENZER HABERLER