22° Açık

KIRSALDA GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ’NİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Dünya - 14/03/2023 7:36 am A A

KIRSALDA GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ’NİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Pütürge Haber Ajansı olarak Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Hikmet Bucak ile kurumun faaliyetleri ile bu faaliyetlerin Pütürge’li gençlere yönelik faydaları ve kurum bünyesindeki çalışma alanları hakkında röportaj gerçekleştirdik. Röportaj sırasında sorduğumuz soruları yanıtlayan Bucak, Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi’nin önemini, mahiyetini ve çalışmalarını anlattı.

ÖNCELİKLE KISACA ÖZ GEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ?

Bucak, “1973 Malatya doğumluyum, 23 yıl boyunca Kredili Yurtlarda çalıştım. Daha sonra Kredili Yurtlar, Gençlik ve spor bakanlığı ile birleşince, 2022 Ekim ayından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü olarak çalışmaya devam ettim” diyerek kısaca öz geçmişini anlattı.

GENÇLİK VE SPOR MERKEZLERİ’NİN ÖZELLİKLE İLÇE VE KIRSAL BÖLGELER OLMAK ÜZERE GENEL OLARAK TOPLUM İÇİN ÖNEMİ NEDİR KISACA ANLATIRMISINIZ?

Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Bucak, “Pütürge İlçesi’nde görev yapmayı özellikle tercih ettim. Tercih etmemin sebebi ise, Pütürge İlçesi Kırsal bir İlçe ve ben kırsalda çalışmayı daha çok seviyorum. Çünkü buradaki gençlerimizin şehir merkezlerindeki gençlere nazaran imkanları daha çok kısıtlı ve ben daha kısıtlı imkanlar arasında imkan türetmeyi seviyorum. Gençlere yönelik Eğitim ve sosyal aktiviteler konusunda her alanda hizmet vermeyi kırsalda bu nedenle seviyorum. Mesela şehir merkezlerindeki gençlerimiz için Halk eğitim merkezleri, Dershaneler, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki eğitim merkezleri ve yeteri sayıda eğitimciler var. Oralardaki gençlerimiz eğitim ve sosyal aktiviteler konusunda fazla sıkıntı çekmiyorlar. O yüzden kırsal bölgeler veya İlçe Merkezlerinde Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlükleri’nin olması,  gençlere eğitim verilip, sosyal aktiviteler düzenlenmesi çok önemlidir” dedi.

GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ OLARAK PÜTÜRGE İLÇESİ’NDE NE GİBİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ, KISACA BAHSEDERMİSİNİZ?

Hikmet Bucak, “Burada Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü bünyemizde her türlü imkanları sunmaya çalışıyoruz. Bünyemizde her türlü kırtasiye malzememiz var, çocuk öğrenciler’den tuntun da yetişkin genç öğrencilerimiz’e hitap edecek her türlü eğitim malzemelerimiz, eğitim sınıflarımız ve eğitimci personelimiz mevcut. Yine bünyemizde çok kapasiteli halka açık olan Kütüphanemiz var. Eğitimci kadromuz ile gençlerimiz burada eğitimler görüyorlar, kurslara katılıyorlar, sosyal aktivitelere katılıyorlar ve günün 24 saatinde bünyemizdeki Kütüphane ve sınıflara gelerek kendi başlarına sakin bir ortamda ders çalışabiliyorlar. Onun dışında çocuklar ve aileleri için eğlence programları ve seminerler düzenliyoruz. Toparlayacak olursak GençlikveSporMerkezi’nde, gençlerimiz’in okullarda almış oldukları eğitimi, tamamlayıcı bir eğitim ve bazı alanlarda ise uygulamalı bir eğitim veriyoruz. Gençlerimiz’in Okullarda gördükleri tüm derslerin eğitimini etüt şeklinde bir kez daha burada veriyoruz. Bunların dışında El Sanatları, Resim, duvar boyama vesaire beceri ve sanat eğitimleri de veriyoruz. Uzman eğitimcilerimiz ile spor dalında da eğitim veriyoruz.

PÜTÜRGE HABER AJANSI MEDYA VE BASIN KURUMUMUZ İLE İLGİLİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ MERAK EDİYORUZ. KURUMUMUZ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ANLATIRMISINIZ?

Bucak,  “Öncelikle böyle bir kurumu açarak, bir ilki gerçekleştirip, Pütürge İlçesi’ne bir iletişim alanı ve medya ile basın kuruluşu kazandırdığınız için kendim ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Medya bir toplumun gözü ve kulağıdır. Bir yöreye yada topluma ait bir medya veya basın yoksa, o toplumun herzaman bir yanı eksiktir. Çünkü medya yoksa,  o İlçe hem olumsuz olaylardan ve hemde yapılan güzel çalışmalardan habersiz kalır. O toplumda medya, basın, radyo yada gazete yayını varsa, bu sayede gelişen hersey gündeme taşınarak o topluma iletilmiş olur. Bu anlamda Medya ve Basın çok önemlidir” diyerek Medya ve Basın’ın önemine dikkat çekti.

Dünya - 7:36 am A A
BENZER HABERLER