22° Açık

MALATYA’NIN ABLASI PÜTÜRGELİ ÇALIK, PÜTÜRGE’YE NEDEN SAĞIR!

Dünya - 17/04/2023 7:12 am A A

MALATYA’NIN ABLASI PÜTÜRGELİ ÇALIK, PÜTÜRGE’YE NEDEN SAĞIR!

Değerli okurlarımız, öncelikle şunu belirteyiz ki, amacımız kimseyi karalamak, yada kötülemek değildir. Gerçekleşen olumsuzlukları göz önüne getirerek, Pütürge İlçesi ve vatandaşı adına, Pütürge’nin tek Medya ve Basın kuruluşu olarak İlçemiz’in hakkını savunmak, hak ettiği muameleyi görmesini sağlamaktır amacımız! Ayrıca Sayın Millet Vekilimiz Öznur Çalık’ın nir Pütürge’li olarak Pütürge’ye ve Pütürgeli’lere ve de Pütürge’nin taleplerine duyarsız kaldığını vatandaşlarımıza göstermektir amacımız!

Pütürge Haber Ajansı olarak bünyemizde hizmet veren Pütürge FM Radyo yayınlarımız’a yaklaşık 2.5 yıl önce başladığımızda, Pütürge İlçesi adına yayınlara başladığımız’ı tüm vatandaşlarımıza duyurduğumuz gibi, tüm Malatya firmaları, kurum, makam ve millet vekillerimize bildirdik. Her kişi ve merci tarafından hayırlı olsun mesajları aldık. Aynı şekilde Malatya Millet Vekilimiz ve aslen Pütürge’li olan ve Malatya’nın ablası olarak nitelendirilen sayın Öznur Çalık’a da ilettik. Bu iletiyi Pütürge İlçesi adına yapmış olmamız göz önünde bulundurularak, kendileri tarafından bir hayırlı olsun mesajı bile gelmediği gibi, Türkiye genelinde büyük nüfusa sahip olan Pütürgeli’leri Medyada temsil eden Pütürge FM’i görmezden gelmiştir. Günlük 17 bin dinleyici kitlesine sahip olan Radyomuz’un dinleyicileri’nden “çok sanatçı, iş Adamı ve bir çok makam mensupları’nı konuk ettiniz, Malatya Milletvekili ve Pütürge’li hemşehrimiz olan Öznur Çalık neden konuk olmuyor ” diye, özellikle bayan dinleyicilerimiz’den onlarca mesaj geldi. Söz konusu bu talepleri, WhatsApp üzerinden kendilerine ilettik. Defalarca yazmamız’a rağmen sadece “inşallah” diye bir cevap aldık. İki buçuk yıl gibi bir süre geçmesine ve zaman zaman davet etmemize rağmen, konuk olmamıştır. Ayrıca Pütürge Haber gazetesi ve Pütürge Haber Ajansı sitemiz’i kurduğumuz’da da kendilerine ilettigimiz halde duyarsız kalınmıştır. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Depremlerden sonra, vatandaşlarımız’dan gelen mesajlar, konuyu ıspatlayıcı içerikler ve Pütürge Haber Ajansı olarak yaptığımız tespitler doğrultusunda, ‘yapılan hasar tespitlerinin yanlış olduğunu ve vatandaşın bu hasar tespitlerine güvenerek binalara girdiğinde can kayıplarının olacağını’ telefonla aramalarımız’a cvp vermedikleri için, yine WhatsApp üzerinden, az hasarlı tespitlerin ekran görüntüsü ve binanın ağır hasarlı olduğunu gösteren fotoğraf ve videoları mesaj olarak ilettik. Mesajımız’a cevaben “arayacağım sizi” diye yazan Çalık, hiç bir şekilde bizlere ulaşmamış ve konu ile ilgilenmemiştir. Ve nitekim 5.6 dereceli gerçekleşen üçüncü deprem sırasında nice vatandaşlarımız binaların içindeydi, belkide ölen ve yaralanan çoğu insanımız yanlış yapılan hasar tespitlerinin mağduru olmuştur. 

İŞTE O MESAJ VE CEVABI 

“SELAMÜNALEYKÜM SAYIN VEKİLİM PÜTÜRGE HABER AJANSI A.Ş İMTİYAZ SAHİBİ OLARAK OLUMSUZ İKİ DURUMU SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. BİRİNCİSİ, MALATYA’DA HASAR TESPİTLERİ YANLIŞ YAPILIYOR! GÜNDE BİR KAÇ MAĞDUR VATANDAŞIMIZ’DAN MESAJ GELİYOR BİZLERE. AZ HASAR RAPORU VERİLEN ÇOĞU BİNANIN KOLONLARI KIRILMIŞ VE HER AN YIKILMAK ÜZERE, BU DURUM İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR, İNSANLAR BELKİDE O RAPORA GÖRE EVLERİNE GİRİŞ YAPACAKTIR. İKİNCİSİ BENİM DAHİL OLMAK ÜZERE HASAR TESPİTLERİ E DEVLET UYGULAMASINDA,  MESELA BU GÜN ÇIKIYOR AMA YARIN SİLİNDİĞİNİ GÖRÜYORUZ. BU DURUM BIR KAÇ KEZ TEKRARLANIYOR. MESELA BENİM İLKİN AZ HASARLI GÖZÜKÜYOR DU, SONRASINDA SİLİNDİ HİÇ BULAMADIM. İKİ GÜN ÖNCE YİNE TANIMLANDI YİNE GÖRDÜM ŞUAN YİNE BAKTIĞIMDA GÖZÜKMÜYOR. VATANDAŞIMIZ BU İKİ OLUMSUZLUKTAN SON DERECE ŞİKAYETÇİ. BIZ HABER AJANSI OLARAK HEM SİTEMİZDE HEMDE GAZETEMİZDE BU HABERİ YAPMAK İSTEDİK. FAKAT BAKTIK Kİ VATANDAŞIMIZ KURUMLARIN YANLIŞLARINI DA DEVLETE MAL EDİYOR. DEVLETİMİZE KARŞI İNSANLARI OLUMSUZ BİR DÜŞÜNCEYE SAPTIRMAMAK İÇİN BU HABERİ YAPMADIK. CİMER VE AFATA ULAŞAMADIK SON ÇAREYİ MALATYAMIZIN VEKİLİ OLAN SİZİN ŞAHSINIZA ILETMEKTE BULDUK. HAYIRLI CUMALAR HAYIRLI GÜNLER OLSUN. 

Depremden dolayı Haber Ajansı, Radyo ve Gazete yayın faaliyetlerini yürüttüğümüz binamız ağır hasarlı olduğu için, Pütürge Merkez’de Pütürge Kaymakamı Sayın Özgü Özen’in talimatıyla, Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Hikmet Bucak’ın yer tesis etmesi sonucunda geçici olarak faaliyetlerimizi nice zorluklar ile yürütmeye çalışıyoruz. Malatya Merkez’de daha aktif faaliyetlerimizi yürütebilmek için Konteyner talebimiz sonuç görmedi. Sonrasında yine Sayın Millet Vekilimiz Öznur Çalık’a, İlçenin tek Medya ve Basın kuruluşu’nun faaliyetleri için Pütürge adına Konteyner verilmesi konusunda, aramalarımız’a cevap verilmediğinden dolayı yine WhatsApp üzerinden mesaj olarak ilettik ve yine geri dönüş sağlanmadı, duyarsız kalındı.

Yaptığımız araştırmaya ve çoğu Pütürge’li vatandaş’ın “Millet Vekilimiz Öznur Çalık, taleplerimiz’e duyarsız kalıyor” konuşmalarına bakıldığı ve aslında Pütürge İlçesi dışında Malatya ve diyer İlçeler ile ilgili başarılı çalışmalarına bakıldığında, “Pütürge’li Çalık, Pütürgeliler’in taleplerine (tabiri caizse) neden sağır kalıyor, Pütürge’yi neden görmüyor ve sesini duymuyor? ” sorusunun kafalarda belirdiğini görüyoruz. Ayrıca Pütürge’li olan Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın 6 şubat Kahramanmaraş depreminden buyana 14 Nisan’da Pütürge’de düzenlenen iftar yemeği dışında Pütürge İlçesi’ne gelmediği görüldü. Asrın Felaketi olarak tanımlanan depremden 70 gün sonra Pütürge’ye İftar açmaya gelen Çalık, kafalarda “Pütürge’li Vekilimiz en zor günümüz’de yanımızda değildi ” düşüncelerinin oluşmasına neden oldu. Acaba Bundan sonraki süreçte Çalık’ın Pütürgeliler’den bir talebi olursa, bu halk bu günleri unutur mu, yoksa unutmaz da günü geldiğinde o gün teplerine cevap vermede kendileri gibi mi davranır???

 

ABDULVAHAP SEKMAN

Dünya - 7:12 am A A
BENZER HABERLER