22° Açık

MİKAİL SÜLÜK’TEN DEV MİTİNG

Dünya - 19/02/2024 5:31 pm A A

MİKAİL SÜLÜK’TEN DEV MİTİNG

31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel seçimler yaklaşırken, geçtiğimiz günlerde, Ak Parti Aday tanıtım toplantısında ismi açıklanan, Belediye Başkanlığı süresince, Pütürge için büyük projeler gerçekleştiren, mevcut Belediye Başkanı Mikail Sülük’e Pütürge Pazarcık mevkiinde, Pütürgeli Vatandaşlar tarafından yolları dolduran büyük bir katılım ile karşılama yapıldıktan sonra, Pütürge meydanında dev bir miting düzenlendi.

YOLLARI DOLDURAN KALABALIK 

Başkan Sülük’e Pütürge’li vatandaşlar tarafından, Pütürge Pazarcık mevkiinde yapılan karşılamaya 300’den fazla araç konvoyu ve yolları dolduran büyük bir kalabalık ile katılım sağlandı. Beraberinde Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, Ak Parti İl Başkanı Namık Gören ve Ak Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er ile birlikte, Karşılamaya gelen kalabalığın bulunduğu noktaya gelindiğinde, araçtan inen Başkan Sülük büyük bir coşkuyla karşılandı. Pütürge Merkez’de de karşılama için, Pütürge’nin girişinde bekleyen vatandaşlar, havai fişek gösterisi ve sloganlarla Miting alanına kadar gelen konvoya eşlik etti.

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN PÜTÜRGE’YE HER DAİM HİZMETLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEYİ BAŞARDIK, GERÇEKLEŞTİRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ 

Miting alanı olan Pütürge Meydanı, dolup taşarken, Konuşma gerçekleştiren, Pütürge Belediye Başkanı Adayı ve Mevcut Belediye Başkanı Mikail Sülük, “Değerli hemşehrilerim, 5 yıl olmak üzere burada sizlerin desteğiyle Belediye Başkanlığı yaptık. Yeni dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Milletvekillerimiz, Ak Parti İl Teşkilatımız ve İlçe Teşkilatımızın takdiri ile yeniden aday gösterildik. Ve yine sizlerin teveccüh ve desteğiniz ile seçilerek çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bizler sizlerin varlığı ile kendimizi hiç yalnız hissetmedik, sizleride asla yalnız bırakmayacağız inşallah. Yeniden Aday gösterildiğimiz için çok mutluyuz, çünkü bizim yapacak çok işimiz vardı ve bu fırsata yeniden eriştik. Allah’ın izniyle biz bu dönem Pütürge’nin, ne bir mahallesinde, nede tek bir sokağında hiç bir sorun kalmayacak şekilde tamamlayacağız inşallah. Bizler 5 yıllık bir dönemde, pandemi süreci ve defalarca büyük depremler gerçekleşmesi ile çok zor dönemler geçirdik. Ama hamd olsun hiç bir zaman bunu bahane göstermelik, gece gündüz demeden, 7/24 çalıştık ve Pütürge’ye hizmetlerimizi her daim gerçekleştirmeyi başardık. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz inşallah. 24 Ocak 2020’de deprem oldu, 6 ay 10 günlük bir çalışmayla 208 konutun yapımını bitirdik. Ayrıca 105 Ahırlı Konutun yapımını gerçekleştirdik. Yine Tepehan Bölgesi’nde bir kısmı sosyal, bir kısmı ise deprem konutu olmak üzere 100 adet konutun yapımını bitirdik. Kırsal 2 katlı konutların da tamamının yapımını gerçekleştirerek teslim ettik. Değerli hemşehrilerim; acısıyla, tatlısıyla kah güldük, kah üzüldük ama hiçbir zorluğa eyvallah demedik her zorluğun altından hep beraber kalktık. İlçemizde deprem konutlarının çalışmaları devam ediyor. 216 konut 38 ticarethane ve bir caminin inşaatı devam ediyor, kentsel dönüşüme giren evlerin yüzde 90’ı 2 katlı müstakil bahçeli evler. 6. ayda inşallah hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Yine Çok Programlı Lise’nin altında 504 konutun temelleri atıldı, inşallah bu yeni dönemde sayın vekillerimizin, il başkanımızın, büyükşehir belediye başkanımızın desteği ile 100 konut Tepehan’a, 100 konut yine sosyal konut olarak Pazarcık’a ve talep olursa 10 konut da Nohutlu’ya yapmayı planlıyoruz. İnşallah bunu da bu dönemde gerçekleştireceğiz. Biz bugüne kadar sizlerin sayesinde hiç kendimizi yalnız hissetmedik emin olun sizler de yalnız değilsiniz. Bizler teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve yol arkadaşları Pütürge ile beraberdir” diyerek yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.

DOĞDUĞUMUZ YERDE DOYMAK İSTİYORUZ DEDİK ÖYLE YOLA ÇIKTIK 

Şimdiye kadar gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çalışmaları anlatmaya devam eden Başkan Sülük, “Kendi kaynağımızı üretelim dedik, istihdam yaratalım dedik, biz doğduğumuz yerde doymak istiyoruz dedik ve öyle yola çıktık. Kilit parke taşı fabrikasını kurduk, kum ve mıcır ocağını kurduk, güzel bir şirket kurduk, şu anda 137 hemşehrimizi orada istihdam ediyoruz. Belediyenin 40 çalışanı varken şu anda Pütürge Belediye şirketinin 137 çalışanı var. Tekstil kenti kurduk, şu anda orada çalışan arkadaşlarımız var. 4’üncü ay itibari ile yeni firmalar başlayacak, tam kapasite ile çalışacak orada da bütün hemşehrilerimiz çalışmak isteyen herkese istihdam sağlayacağız. Büyük megawayt elektrik santrali kurduk. Bu yıl 28 milyon İller Bankasından pay almışız. 16 milyon 800 bin kendi kaynağımızı, gelirimizi üretmişiz ve bunun yanında 70 milyon sayın bakanımızın, milletvekillerimizin, il başkanımızın desteği ile proje hibesi almışız. Yine hemen Kaymakamlığın yanında 500 seyircili kapalı spor salonumuz 6. ayda bitecek. İnşaatı devam ediyor. Yine burada hemen öğretmen evimiz ve halk eğitim binamız yapıldı. Şu anda hastanemiz faaliyet gösteriyor inşallah kısa zamanda hem buradaki hastanemizin tadilatını hem de 50 yataklı bir hastanenin de ihalesini gerçekleştireceğiz. Yine sağlık ocağımız yenilendi, 112 sağlık merkezi bu dönemde bitti ve şu anda faaliyette. 511 metrekare Pütürge Belediyesi olarak kilit parke taşı bu dönemde yaptık. Bu yeni dönemde de kalan bütün hemşehrilerimizin köylerimizin, mezralarımızın, sokaklarımızın ve bireysel evlerimizin bu dönemde tamamının çevre düzenlemesini yapıp bitireceğiz. Gençlik merkezlerinde gençlerimiz hem zaman geçiriyor hem belediye olarak biz 10 öğretmenimizle ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Burada da gençlerimiz faydalanıyor yine hanımefendi kardeşlerimiz için kadın kooperatifini kurduk halı dokuma ile başladılar bu yeni dönemde inşallah Pütürge’nin yeni ürünlerini coğrafi işaretini aldığımız Pütürge beyaz dutunu ve aynı zamanda Pütürge kırmızı üzümünü de burada kadın kooperatifinde kuracağımız bir paketleme ve üretim tesisi ile kadın kooperatifimizin emrine ve Pütürgeli hemşehrilerimizin emrine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Dünya - 5:31 pm A A
BENZER HABERLER