18° Parçalı az bulutlu

“MUHTARLARIMIZ KÖYLERİNDE, MAHALLELERİNDE BİZİM TEMSİLCİLERİMİZDİR, VATANDAŞIMIZIN TUTAN ELİ GÖREN GÖZÜDÜR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,  ‘Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen çalıştayda muhtarlarla bir araya geldi.
Dünya - 16/07/2024 6:23 pm A A

‘Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi’  Çalıştayına Katılım Sağlayan Başkan Sami Er,

“MUHTARLARIMIZ KÖYLERİNDE, MAHALLELERİNDE BİZİM TEMSİLCİLERİMİZDİR, VATANDAŞIMIZIN TUTAN ELİ GÖREN GÖZÜDÜR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,  ‘Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Projesi’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen çalıştayda muhtarlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesinin 5. Çalıştayı Malatya’da yapıldı. Çalıştayda muhtarlığın önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Muhtarlarımız köylerinde, mahallelerinde bizim temsilcilerimizdir, vatandaşımızın tutan eli gören gözüdür” dedi.

Muhtarlarımızla İş Birliği İçinde Olacağız

Muhtarların belediyeler ve vatandaşlar arasındaki önemli bir köprü olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Muhtarlar bizim idari sistemimize mahsus çok kıymetli bir yapıdır. Belediyemizle vatandaşlarımız arasındaki bağın sağlıklı ve sürdürülebilir olması ancak muhtarlarımızla mümkün olacaktır. Muhtarlarımızla sağlıklı iletişimin vatandaşlarımızla sağlıklı iletişim olduğunun bilincindeyiz. Şehrimizdeki hizmetlerin adaletli dağıtılmasını elbette muhtarlarımızla sağlayacak ve önümüzdeki dönemde sizlerle sıkı bir iş birliği içinde olacağız” kelimelerine yer verdi.

Başkan Sami Er,  çalıştayda Tek Adımda Çözüm Merkezi’nin amacından da bahsederek, “Dün açılışını yaptığımız TAÇ Yani Tek Adımda Çözüm Merkezimiz de bir tarafıyla sizlerin iş ve işlemlerinizi kolaylaştıracak bir proje. Vatandaşımızın direkt talep ve şikâyetlerini ileterek anında çözüm bulduğu bu hizmetimiz aynı zamanda sizlerin de hizmetinizde olacak. Mahallenize ait isteklerinizi bu merkezler üzerinden kayıtlı ve sağlıklı bir şekilde bizlere ileterek sonuçlarını takip edebileceksiniz. Önümüzdeki süreçte öncelikle sizlerin altyapı ihtiyaçlarınızı da belirleyerek irtibat büroları ve benzeri ihtiyaçlarınız noktasında çalışmalar yapacağımızı da bildirmek isterim” açıklamalarında bulundu.

Muhtarlar Mahallelerinde Bizim Temsilcilerimizdir

Muhtarlarla sürekli istişare halinde olacaklarını söyleyen Başkan Sami Er,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimi ile ‘Muhtarlarımız köylerinde, mahallelerinde bizim temsilcilerimizdir, vatandaşımızın tutan eli gören gözüdür.’ Dolayısı ile muhtarlarımızla iyi anlaşmak vatandaşımızla iyi anlaşmaktır. Muhtarlık Daire Başkanlığımız aracılığıyla sizlerle zaten temas halindeyiz, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben de sizlerle sık sık bir araya geleceğim, bu görüşmelerin şehrimiz için çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Hizmetlerimizi sizlerin aracılığı ile vatandaşlarımıza duyuracak, sizlerin aracılığıyla onların sorun ve isteklerinden haberdar olacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak çalıştaydan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sami Er, “Öncelikle İçişleri Bakanlığımıza ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’na bizleri bu programa davet ettiği için çok teşekkür ederim. Deprem sonrası Malatya’nın yanında olduğunuzu dile getirmeniz ve bizimle dayanışma için olmanız bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Yapmış olduğunuz çalıştayın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Programın gerçekleşmesine öncülük eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk’e ve İçişleri Bakanlığımızın kıymetli bürokratlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dünya - 6:23 pm A A
BENZER HABERLER