22° Açık

NOHUTLU MUHTAR ADAYI OSMAN ŞENTÜRK’TEN ZİYARET 

31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel seçimler yaklaşırken, Nohutlu Mahallesi Muhtar Adayı Osman Şentürk, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Pütürge Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirerek, Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Sekman ile bir araya geldi. 
Dünya - 04/03/2024 3:21 pm A A

NOHUTLU MUHTAR ADAYI OSMAN ŞENTÜRK’TEN ZİYARET 

31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel seçimler yaklaşırken, Nohutlu Mahallesi Muhtar Adayı Osman Şentürk, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Pütürge Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirerek, Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Sekman ile bir araya geldi.

Yapılan ziyaret sırasında, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Sekman tarafından kendisiyle Röportaj Gerçekleştirilen Nohutlu Mahallesi Muhtar Adayı Osman Şentürk’e öz geçmişi, Nohutlu Mahallesi Muhtar Adaylığı’na hangi nedenlerle talip olduğu ve Nohutlu için ne gibi çalışmalar planladığı ile ilgili sorular yöneltildi.

OSMAN ŞENTÜRK KİMDİR KISACA ÖZ GEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ?

Osman Şentürk, “10.05.1973, Nohutlu Mahallesi doğumluyum. Nohutlu’da doğdum ve Nohutlu’da büyüdüm. Evliyim, Üç’ü kız, Üç’ü erkek olmak üzere 6 çocuk babasıyım. İlk Okul’u Nohutlu’da okudum. 15 yaşlarındayken, çalışmak amaçlı İstanbul’a gittim. Ömrüm gurbette geçti. Fakat Memleketimi hiç bir zaman ihmal etmedim. Bir ayağım Nohutlu’da bir ayağım İstanbul’da oldu her zaman ve hiç irtibatımı kesmedim. Ben öncelikle Nohutlu, sonrasında Pütürge ve Malatya sevdalısı biriyim” diyerek öz geçmişini anlattı.

NEDEN NOHUTLU’YA MUHTAR ADAYI OLDUNUZ? VATANDAŞ’DAN MI TALEP GELDİ? YOKSA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN SİZ Mİ OLMAK İSTEDİNİZ?

Aday Osman Şentürk, “her şey nasip kısmet, Nohutlu halkının ortak kararıyla bu yola girdik. Toplantılar düzenlendi, Nohutlu’nun daha iyi hizmetler görmesi gerektiği kararına varıldı. Ve ortak bir kararla beni uygun gördüler. Bende Aday olarak bu yola girdim. Nohutlu ve halkımız için Allah hayırlısını nasip etsin inşallah. Hayırlıysa nasip olsun, değilse nasip olmasın. Şu da bir gerçek ki, Nohutlu’nun artık sınırlı hizmet kabuğundan çıkması lazım. Ve Nohutlu’nun cesaretli, kimsenin himayesinde olmayan, Nohutlu için gerekli mücadeleyi veren bir Muhtar’a ihtiyacı var” dedi.

MUHTAR OLDUĞUNUZ TAKTİRDE, NOHUTLU İÇİN VARMIDIR PLANLADIĞINIZ ÇALIŞANLAR VEYA PROJELER?

Aday Şentürk, “tabiki planlanan projelerimiz hizmetlerimiz vardır. Mesela Gerger ile Nohutlu arası toplumda 15 kilometre civarı olan bir yolumuz var, o yolu asfalt yapmaktır projelerimden bir tanesi. Üran ve Yegen Mezralarımız’ın Su, Yol ve Altyapı eksiklerini gidermektir bir diyer planlanan çalışmamız. Yegen Mezramız’ın Yayla mevkiinde bir Gölet yapma projem var, şayet gerçekleştiririrsem, Yegen halkının Su sorununu kökten çözmüş olacağım. Üran Mezrası’nın Yollarını iki koldan asfalt yapmayı ve su sorunu için iki adet sondaj yapmayı planlıyorum. Nohutlu Merkez için de bir dizi Projelerimiz var! Yukarı Mahallenin Altyapısı, rahmetli Kasım Tilbaç zamanında, Nohutlu Belediye’yken  çoğu kısmı yapılmıştı, ufak tefek eksiklerini tamamlayacağız. Fakat Rahmetli Kasım Tilbaç, o dönemde Aşağı Mahalle için de çalışmalar yapacakken, Malatya Büyükşehir oldu ve Nohutlu Belediyecilik’ten Mahalle oldu. O tarihten bu yana Nohutlu’ya bir tek çivi çıkılmadı. Tabiri caizse Nohutlu’ya üvey evlat muamelesi yapıldı. Ara Yollar hala toz duman içinde ve Altyapı hiç yok denecek derecede’dir sadece seçimden seçime Nohutlu sorulsun istemiyoruz. Nohutlu’nun sorunları, seçimden seçime bir soğuk asfalt ile çözülecek sorular değildir.! Nohutlu bunu hak etmiyor. Allah Rahmet Eylesin Ramazan Timurtaş dönemde, Nohutlu’da 2 Bakan ve bütün devlet erkanı ağırlandı ve Nohutlu’ya bir sürü hizmet ve eser bırakıldı. Allah Rahmet Eylesin yine Kasım Tilbaç dönemde de, bir Baraj, bir Cami yapıldı ve Altyapı’nın yüzde 50’si yapılarak, geride güzel hizmetler, kalıcı eserler bırakıldı. Şimdi ise bakıyorum, Nohutlu kaderine terk edilmiş ve hizmet görmez haldedir. Seçimden seçime değil, her zaman sorulan, gözetilen bir Nohutlu istiyoruz. İşte ben tüm bu sorunlar için adayım! Kazanırsam eğer, Nohutlu için olan, tüm bu hayallerim, çalışmalarım ve planlanan projelerim gerçek olsun diye Aday oldum. Bana oy verenin de, vermeyenin de Muhtarı olmak için Adayım! Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil, birleştirici olmak için Adayım!” şekilde konuşarak planlanan çalışmalarını anlattı.

Dünya - 3:21 pm A A
BENZER HABERLER