22° Açık

( PÜRDEF ) DEPREM BÖLGESİ’NDEN HİÇ AYRILMADI

Dünya - 29/03/2023 8:03 am A A

( PÜRDEF ) DEPREM BÖLGESİ’NDEN HİÇ AYRILMADI

Pütürge Dernekler Federasyonu, Başkan Osman Dursun’un yönetimi ve organizasyonu’nda 6 Şubat’ta 7.7 ile 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ilk gününden itibaren Malatya’ya, kendi üyeleri olan Dernekler, sivil toplum örgütleri ve Malatya’lı Firmalar ile birlikte adeta seferberlik ilan etti. Malatyada’ki depremzedeler için 7 tır Gıda ve giysi toplayan Pütürge Dernekler Federasyonu tarafından, Başlarında Federasyon Başkanı Osman Dursun olmak üzere, beraberindeki heyet ile birlikte Malatya daki deprem bölgelerine getirilerek, kendi ekibi ile birlikte aileleri tek tek dolaşarak dağıtıldı.
Pütürge Dernekler Federasyonu, Başkan Osman Dursun’un yönetimi ve organizasyonu’nda 6 Şubat’ta 7.7 ile 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ilk gününden itibaren iş başındaydı. Öncelikle hemen Yardım Kampanyası başlatan Pütürge Dernekler Federasyonu, ardından Dernekler, Sivil Toplum Örgütleri ve Firmalar ile iletişime geçti. Başkan Dursun yönetimindeki Pütürge Dernekler Federasyonu ve Üyeleri Yardım için çok geniş çaplı çalışmalar başlatarak, gerçekleşen depremin üçüncü günü’nde Malatya merkez’de mağdur durumda olan depremzedelere Yardım Tırları’nı göndermeye başladı. Malatya Merkez’de Başkan Dursun kendisi bizzat olmak üzere, beraberindeki ekip yardımları depremzedeler’e dağıtırken, bir yandan da İstanbul’da çalışmalara devam eden ekip Yardım toplamaya devam etti. Pütürge Dernekler Federasyonu bünyesinde, deprem sürecinde toplamda 7 tır Gıda ve Giysi olmak üzere Yardım toplandı.
Pütürge Haber Ajansı olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Firma ve Dernekler ziyareti sırasında Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun ile toplanan ve yapılan yardımlar ile ilgili röportaj gerçekleştirdik. Röportaj sırasında çalışma süreci ve gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili soru yönelttik.
TOPLANAN YARDIMLAR VE ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ KONUŞAN BAŞKAN OSMAN DURSUN,
  “Öncelikle yaşanan bu denli büyük felaket sırasında vefat eden vatandaşlarımıza Allatan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gün birlik olma günüydü, bizlerde birlik olmayı, beraber olmayı kendimize görev bildik, acılarını kendi acımız, sıkıntılarını kendi sıkıntımız bildik. Ve aynı şekilde Başkanı Olduğum Pütürge Dernekler Federasyonu görevini, tam da böyle günlerde icra etmem gerektiğinin sorumluluğu ile hem şansımın hemde Federasyonun tüm imkanlarını seferber ettik. Depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren, öncelikle üyelerimiz, Sivil Toplum Örgütleri ve Firmalar’ımız ile bir araya gelerek, kimine ise telefonla irtibata geçerek Yardım Kampanyası başlattık ve tüm dijital platformlarda paylaştık. İstanbul’un çeşitli yerlerinde Yardım Tolama Merkezleri kurduk. Ardından Pütürge Dernekler Federasyonu olarak depremzede vatandaşlarımıza gıda, giysi ve kumanya kolileri toplamaya başladık.
İnanın o süreçte telefonum hiç susmadı ve elimden hiç düşmedi. Tüm duyarlı firma ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz ve diyer Federasyonların bünyesindeki  toplanan yardımların büyük katılımı ile deprem bölgesi dışındaki herkes bir ve beraber olduğunu bir kez daha gösterdi. O anlar çok üzücü ve duygulu anlardı. Depremzedeler için A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler, gıda ve giysiler toplandı. Depremin üçüncü günü’nde 5 Tır’ı tamamlayarak deprem bölgesine götürdük. Bizzat başlarında kendim gitmeyi görev bilerek, beraberimizdeki ekip ile kendi ellerimizle dağıttık. İnanın oradaki insanların ve özellikle çocukların, korku ve endişe dolu bakışlarının ardından gelen Yardımlarla birlikte bir nebzede olsa ümitle parlaması ve de ailesinden biri gelmiş gibi sevgiyle ve sizden şefkat beklercesine yaklaşmasını görünce ekipçe hepimiz çok duygulandık. İnanın göz yaşlarımıza hakim olamadık ve o şekilde dağıtım gerçekleştirdik. Bizler orada Yardım paketlerini dağıtırken, İstanbul’da ekiplerimiz Yardım toplamaya devam ediyordu. Çok şükür deprem boyunca topladığımız Yardım Tırları’nı 7’ye tamamladık ve hepsini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Gerçekten toplanan yardım çalışmaları ve yerinde doğru teslimat çalışmaları için insan üstü çabalar sarfedildi. Emeği geçen herkese sizin nezdinizde canı yürekten teşekkür ediyorum. Daha sağlıklı, dengeli ve eksiksiz çalışmak için Koordinasyon Merkezi kurarak,  planlı ve daha hızlı bir şekilde tüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ayrıca o süreçte Pütürge İlçemiz’e giderek sayın Kaymakamımız Özgü Özen ve Belediye Başkanımız ile görüşerek, Malatya’dan Pütürge İlçesi’ne sığınan depremzedelerin durumları ve sıkıntıları hakkında bilgi edindik. Bu bilgi doğrultusunda yardımları ailelerimizie ulaştırdık. 1 adet Yardım Tırı’nı Doğanşehir İlçemize götürerek, orada da incelemelerde bulunduk ve Yardım paketlerini oradaki mağdur ailelere dağıttık. Ve hala gerek deprem bölgesinden gerekse İstanbul’a gelmiş mağduriyetlerini bildiren depremzede ailelere yardımlarımız sürüyor. Ve nefesimiz yettiğince de sürecektir Allahın izniyle. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için, aileler arası koordinasyonu sağlayarak Hatm-i Şerifler indirdik. Pütürge Dernekler Federasyonu merkezimizde, Kuran tilaveti, salavatlar ve dua için tüm halkımızı davet ederek, anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdik. Ramazan ayı içerisinde göndermeyi kararlaştırdıgımız, Pütürge İlçemize göndermek üzere 10000 kuru gıda kolisi Kampanyasını başlattık. Kampanya’yı Federasyon olarak 2000 kuru gıda kolisi vererek başlattık” diyerek Deprem sürecinde yapılan çalışmaları anlattı.
Başkan Dursun konuşmasını, “Rabbim bir kez daha yaşatmasın, her daim bir umut vardır, Allah bizi ümitsiz bırakmasın. Rabbim hepimize merhameti ile muamele eylesin. Bu süreçte bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan ve tüm çalışmalarımıza dahil olan, bütün sahada çalışan arkadaşlarımız, Dernek Üyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz’e canı yürekten teşekkür ediyorum” diyerek sonlandırdı.
Dünya - 8:03 am A A
BENZER HABERLER