22° Açık

Pütürge Devlet Hastanesi İdari Ve Mali İşler Müdürü İle Röportaj

Dünya - 28/04/2023 8:08 am A A

Pütürge Devlet Hastanesi İdari Ve Mali İşler Müdürü İle Röportaj

 EVDE SAĞLIK HİZMET’İ VERİYORUZ

Pütürge Haber Ajansı olarak Pütürge Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Fatih Taştekin ile Pütürge Devlet Hastanesi ve Hastane bünyesindeki verilen hizmetler hakkında röportaj gerçekleştirdik. Röportaj sırasında sorularımızı yanıtlayan Taştekin, “Öncelikle 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allatan rahmet yakınlarına sabır ve yaralanan vatandaşlarımıza ise Allatan şifalar diliyorum, geçmiş olsun Malatya’m geçmiş olsun Türkiye’m” diyerek dilek ve temennilerini dile getirdi.

FATİH TAŞTEKİN KİMDİR KISACA ÖZ GEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ?

Fatih Taştekin, “1983 Malatya, Pütürge, Yazıca mahallesi doğumluyum. Pütürge Yazıca zivan mevkiinde ikamet etmekteyim. İlk Öğretimi Yazıca İlk Öğretim Okulunda tamamladıktan sonra Orta Öğretimi İstanbul’da okudum. Lise ve üniversiteyi ise açık öğretim okuyarak lisan mezunu oldum. Anadolu’nun hemen hemen her insanında olduğu gibi bende, çilekeş ve yöre şartlarının zorluklarını çekmiş bir Anne ve Babanın evladıyım. 2009 yılında Pütürge Devlet Hastanesi’nde memur olarak göreve başladım” diyerek öz geçmişini anlattı.

SAĞLIK CAMİASINA GİRİŞİNİZ’İ VE ÇALIŞMA SÜRECİNİZİ KISACA ANLATIRMISINIZ?

Taştekin, “2009 yılında, daha öncesinde abim vatani görevini yaparken askerde şehit düşmüştü ve Şehit Yakını Kadrosu üzerinden Pütürge Devlet Hastanesi’ne memur olarak atandım. Burada 14 yılından beri vatandaşlarımıza ve dolayısıyla memleketime hizmet vermekteyim. Pütürge Devlet Hastanesi’nin çeşitli bölümlerinde görev alarak, verilen tüm görevleri başarıyla yapmaya gayret gösterdim. İlk göreve, Yeşilkart bürosu’da başladım ve bu alanda çoğu vatandaşlarımıza faydalı olduk. Vatandaşlarımızdan çok olumlu ve memnuniyet dolu tepkiler aldık. ‘Bu memnuniyeti nasıl sağladınız’ diye soracak olursanız, bizler bu yörede ikamet edip, buranın insanını iyi tanıdığımız için, kimin ne ihtiyacının olduğunu biliriz, onlara nasıl hizmet vereceğimizi iyi biliriz. Ayrıca satınalma biriminde çalıştım, hasta kayıt biriminde çalıştım ve acil servis bölümünde aktif olarak görev aldım. Ve hemen hemen her alanda çalışmalarımı başarıyla tamamladım. Gerçekleştirmiş olduğum başarılarım göz önünde bulundurularak yine Pütürge Devlet Hastanesi’ne İdari ve Mali İşler Müdürü olarak atamam yapıldı” dedi.

İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜNE NEZAMAN ATANDINIZ 

Müdür Fatih Taştekin, “Pütürge Devlet Hastanesi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı bir semt polikliniğiyken, Sorumlu Mesul Müdür olarak görev yapmıştım, fakat kadrolu Müdür olarak görev almamıştım. Ama icra ettiğim bu görev ve sorumluluklar bana iyi bir deneyim ve bilgi birikimi sağlamıştı. Daha sonra Hastanemiz yine Pütürge Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığında İdari Mali İşler Müdürlüğü’ne ihtiyaç duyuldu. Ben bu göreve taliptim ve bu görev ile ilgili deneyimim, bilgi birikimim vardı fakat, 4 yıllık üniversite mezunu olma şartı getirilmişti ve ben 2 yıllık üniversite mezunuydum. İdari ve Mali İşler Müdürlüğü kadrosunun askıda kaldığını ve herhangi bir atamanın yapılmadığını görünce, 2 yıl daha lisansımı tamamlayarak 4 yıllık üniversite mezunu oldum. Lisans yeterliliğimle birlikte başvuru yaptım ve 2023 Ocak ayında atamam yapılarak, Pütürge Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü olarak göreve başladım” diyerek göreve başlama sürecini anlattı.

İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ’NÜZ SÜRESİNCE NE GİBİ ÇALIŞMALAR HEDEFLİYORSUNUZ?

Taştekin, “Önceliğimiz vatandaşlarımız olduğu için, hasta vatandaşlarımıza burada daha hijyen bir ortamda, eksiksiz ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermektir İlk ve tek hedefimiz. Bölgemiz kırsal bir bölge ve İnsanlarımız ulaşımda sıkıntı çekiyor, Sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli zorluklarla hastahanemiz’e geliyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak Hastanemiz’e başvurduklarında, her türlü sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü ekipman, alt yapı ve her sağlık alanında hizmet vereceğimiz bölümler oluşturmayı hedefliyoruz. Hatta bazen, sağlık hizmeti verirken görev ve yetki alanımızın dışına da çıkarak, vatandaşlarımızı dahada memnun ederek, ihtiyaçlarının eksiksiz giderilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ve yine sağlık hizmetlerimizi daha iyi verebilmek adına, İnsanlarımız’ı İl Merkezi ile ve diyer İllerdeki Hastaneler’e mecbur bırakmamak ve tüm sağlık hizmetlerini Pütürge Devlet Hastanesi’nde alabilmeleri adına, Eksik ekipman ve alanlarımız’ı tamamlamak için -İŞ İNSANLARIMIZ’DAN, PÜTÜRGELİ FİRMALARIMIZ’DAN- destek bekliyoruz. Bu desteklerle her sağlık alanında aktif olmayı hedefliyoruz. Daha önce bu destekler çeşitli firmalardan geldi, bu sayede çok güzel hizmet ortamları kurduk ve dahada iyisini yapabilmek için, diyer firmalarımız’ın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

PÜTÜRGE DEVLET HASTANESİ OLARAK, HASTANE BÜNYESİNDEKİ VERİLEN HİZMETLERDEN BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ?

 Sorumuzu cevaplayan Müdür Fatih Taştekin, “Hastane bünyesinde şu durumda hizmet veren Dahiliye Polikliniği, Aile Hekimliği Polikliniği, Diş Polikliniği ve Acil Servis bölümümüz mevcuttur. Yaşlı ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız’a kendi evine sağlık hizmeti götürüyoruz. Bu tarz mağdur olan Vatandaşlarımız irtibat numaralarımız üzerinden kayıtlarını yaptıkları takdirde, o adrese hemen bir doktor ve ekip görevlendirerek  sevk ediyor ve sağlık hizmetlerini o vatandaşlarımıza kendi evlerinde sağlıyoruz. Hastanemiz’in bünyesinde şuan 4 Uzman Doktor, 6 pratisyen hekim, 2 Diş Hekimi çalışıyor ve diyer personellerimiz ile birlikte toplamda 100 civarı personel ile birlikte hizmet vermekteyiz. Ayrıca Hastanemiz’de Diyaliz Hizmeti veriyoruz ki, bu hizmeti en iyi şekilde verebilmek adına, oluşturmuş olduğumuz servis hizmetimiz ile, Diyaliz hastalarımız’ı evlerinden alarak, tedavilerinin hastanemiz’de gördükten sonra evlerine tekrar bırakıyoruz” diyerek verilen hizmetleri anlattı.

Pütürge Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Fatih Taştekin konuşmasının sonunda, ” ayrıca, Pütürge Haber Ajansı A.Ş olarak sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü çok başarılı işler yürütüyorsunuz. Pütürge İlçesi’ne ait bir medya ve basın kurumunu hizmete açarak en büyük eksiğimiz’i tamam ettiniz. Medya bir iletişim alanıdır. Bu alanda da  Pütürge İlçesi ve vatandaşına en iyi şekilde hizmet veriyorsunuz zaten. Sizlere başarılar diliyor ve şahsım adına her türlü sizlerin ve bu hizmetleriniz’in yanında olduğumu belirtiyorum” dedi.

Dünya - 8:08 am A A
BENZER HABERLER