22° Açık

PÜTÜRGE GENÇLİK MERKEZİ NEMRUT DAĞINDA 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Gençlik Merkezimiz Her Yerde” etkinliği kapsamında, Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Nemrut Dağı’na Gezi Programı düzenlenerek, Gençlik Merkezi personelleri ve öğrencileri ile birlikte Nemrut Dağı ziyaret edildi. 
Dünya - 30/08/2023 1:50 pm A A

PÜTÜRGE GENÇLİK MERKEZİ NEMRUT DAĞINDA 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Gençlik Merkezimiz Her Yerde” etkinliği kapsamında, Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Nemrut Dağı’na Gezi Programı düzenlenerek, Gençlik Merkezi personelleri ve öğrencileri ile birlikte Nemrut Dağı ziyaret edildi.

Hemen hemen her hafta çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Pütürge’de Gençler’e ve öğrenciler’e yönelik faydalı hizmetler veren Pütürge Gençlik Merkezi Müdürlüğü,  bu hafta, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Gençlik Merkezimiz Her Yerde” etkinliği kapsamında Öğrenciler’i ile birlikte Nemrut Dağı’na gezi Programı düzenledi. Nemrut Dağı’na gerçekleştirilen gezi sırasında, yol boyu öğrenciler’e ormanlık alanlarda, Tepehan bölgesinin bazı noktalarında, fotoğraf çekme, piknik yapma, ve çeşitli oyunlar oynama imkanları sağlandı. Sonrasında öğrenciler’e, Nemrut Dağı’na vardıktan sonra Yemek ve İçecek servisi yapıldı. Nemrut Dağı’na Gelen turistlerin dikkatini çeken Pütürge Gençlik Merkezi Öğrencileriyle, Turistlerin isteği doğrultusunda fotoğraflar çekildi. Çevre Köylerin de ilgisini çeken öğrencilerin, sit alanına geçiş ücretlerinin alınmaması için Büyüköz mahallesi Muhtarı’nın da yardımıyla öğrencilerin geçiş ücreti vermeden sit alanına girebilmeleri sağlandı. Öğrenciler, Nemrut Dağı eteğinde oyunlar oynanarak,  çeşitli eğlenceler düzenledi. Öğrenciler’e rehberler tarafından, Nemrut Dağı’nın tarihi ve Kommagene Krallığı hakkında bilgilendirme ve anlatımlar’da bulunuldu. Nemrut Dağı’na bakarak Resimler çizen öğrenciler, muazzam bir görsel şölen sergileyen gün batımını izledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı “Gençlik Merkezimiz Her Yerde” etkinliği hakkında konuşan Gençlik Merkezi Müdürü Vekili Hikmet Bucak, “Pütürge Gençlik Merkezi olarak “Gençlik Merkezimiz Her Yerde” etkinliği kapsamında Komegene Krallığının kalbi Nemrut Dağı tarihi eserlerini ziyaret ettik ve Güneşin batışını izledik. Seyahat süresince çocuklara güzel etkinlikler yaptırdık, onları eğlendirdik, tarihi bilinç aşıladık ve orada bulunan yabancı Turistlere dilimiz döndüğünce Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Pütürge Gençlik Merkezimiz hakkında bilgiler verdik.

Pütürge Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili olarak ve Pütürge Gençlik Merkezi olarak Eğitmenlerimiz ile diğer çalışanlarımızla beraber amacımız Malatya’da, Gençlere sunulan her imkanı, verilen Eğitimi ve yapılan her türlü sosyal ve sportif faliyeti imkanlarımız dahilinde Kubbe Dağı gibi Asil ve Şiro Çayı Şen olan Pütürge’nin çocuklarına, gençlerine ve halkına sunmaktır.

Adıyaman ve Malatya arasında hizmet verebilmek adına paylaşılamayan Nemrut Dağı’nın turistik tanıtımı, Gençlerin tarihi bilinçlendirilmesi ve merkezimiz’in Misyonu’nu yine kendimize has bir Vizyonla öğretmektir, Peygamberimi Hz.Muhammed (sav) ” İlim nerede olursa olsun, Müminler orada olup o ilimden faydalanmalıdır ” Hadisinde belirttiği üzere bizler Gençlerimiz’i Manevi ve Fenni İlimler yönünde yetiştirirsek ona çok daha layık bir Ümmet oluruz.

Unutmamalıyız ki “Ağaç yaşken eğilir” Nemrut Dağı Etkinliğimiz ile Gençlerimiz’e her türlü desteği sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerimize, Malatya İl Müdürümüz Ebu Bekir Kayhan’a, Geçlik Hizmetleri Şube Müdürü Bayram Perihan’a, Fedakar Eğitmenlerimiz’e ve Pütürge Büyüköz Muhtarımız’a çok teşekkür ederim” dedi

Dünya - 1:50 pm A A
BENZER HABERLER