22° Açık

PÜTÜRGE RENT A CAR

Ekonomi - 21/11/2022 4:08 pm A A

Pütürge Haber Ajansı olarak, Sekmanla İş Dünyası programı kapsamında, “Kilik Kardeşler ” Aile Şirketi’nin İşletmesindeki “Pütürge Rent A Car” ve “Görkem Tekstil” Yönetim Kurulu Başkanı, Abdurrahman Kilik İle röportaj gerçekleştirdik. Röportaj sırasında Yönetimindeki İşletmeler ile ilgili sorular yönelttik.

 ABDURRAHMAN KİLİK KİMDİR, NERELİDİR, KISACA ÖZ GEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ?
 
İş Adamı Kilik, “1983 Poskıran Karan Köyü doğumluyum, 6 kardeşli bir ailenin oğluyum, İlkokul’u Pütürge Karan köyü’nde okudum, 12 yaşlarıma kadar köyde yaşadım, İlkokul’u bitirir bitirmez 1996 yılında İstanbul’a gittim. Anadolu’nun hemen hemen her genci gibi çalışmak için, bende 13 yaşlarımdayken  gurbet’e çıkanlardanım. Daha 13 yaşlarında bir çocukken çalışma hayatına ve dolayısıyla İş Dünyasına o yaşlarda atılmış oldum” dedi.
PÜTÜRGE’Lİ BİR İŞ ADAMI OLARAK NE ZAMAN İŞ DÜNYASI’NA  BAŞLADINIZ VE BU ZAMANA KADAR NE İŞLERLE MEŞGUL OLDUNUZ?
 
Kilik, “Dediğim gibi 1996 yılında, da 13 yaşında bir çocukken Tekstil sektöründe çırak olarak başladım çalışmaya. Yaklaşık 2 yıl Tekstil sektöründe çalıştıktan ve baya bir deneyim edildikten sonra, bazı nedenlerden dolayı Malatya’ya gelmek zorunda kaldım. Aslında bende herzaman ‘kendim yapmalıyım, kendi işimin sahibi olmalıyım’ düşüncesi mevcuttu ve bu düşünce üzere hep çabaladım herzaman. Her daim, ‘önce kendime ve aileme, sonrasında ise devletime ve topluma daha faydalı işler yapmalıyım’ derdim kendi kendime.
 Malatya Merkez’e yerleştikten sonra, 1999 yılında, Fırat mahallesi’nde eski Devlet Hastanesi’ne yakın bir çay ocağı devralarak, ilkin çay ocağı işletmeciliği’ne başladım. ‘Sağlık Çay ocağı’ adındaki mekanı askere gidene kadar, 7 yıl işlettim. 2003 yılında Çay ocağını sattım ve askere gittim. Askerden döndükten sonra iş ve çalışma alanında araştırmalar yaptım. Araştırmalarım sonucunda, Malatya’da resmi kurumların, kendi bünyesindeki kantin, çay ocağı ve Kafeteryalari ihale usulü işletmecilere kiraya verdiğini gördüm ve gerekli hazırlıklarımı hazırlayarak, gerekli şartları mevcut kılacak çalışmalar yaparak, ilk Malatya Vergi Dairesi’nin ihaleye koymuş olduğu Kafeterya’nın ihalesini alarak, Vergi Dairesi bünyesindeki Kafeterya’nın işletmeciliği’ni yapmaya başladım. Bu işletmecilik alanında başarılı olduğumu görünce, çeşitli okul, banka ve diyer Devlet Kurumları’nın da bünyesindeki çay ocağı, Kafeterya ve kantin işletmeciliği’ni ihalelere girerek aldım ve işlettim. 2005 yılından 2019 yılına, pandemi dönemine kadar, yaklaşık 14 yıl boyunca, Kantin, Çay ocağı ve Kafeterya işletmeciliği yaptım. Malumunuzdur ki pandemi, en çok gıda sektörünü etkiledi, çünkü insanlar artık açıktan hazırlanan, servis edilen ürünleri yememeye, içememeye başladı ve dahi ambalajlı ürünler bile tüketilmemeye başladı. Bu nedenle İşlerin düşmesi ve  zarara uğramamız gerçekleşince bırakmak zorunda kaldık. Pandemi dönemini atlattıktan sonra, kardeşler olarak aile şirketi bünyesinde, 2021 Yılının Ağustos ayında, Pütürge Garajı bölgesinde, Pütürge Rent A Car’ın açılışını yaparak, araba kiralama işine başladık. 2022 Yılının Ocak ayında ise, yine aile şirketi bünyesinde ‘Görkem Tekstil‘ isimli Tekstil atölyemizi kurduk ve hem fason hemde kendi markamız ile üretim yapmaya başladık. Yönetim Kurulu Bakanlığını yaptığım aile şirketi bünyesindeki, Pütürge Rent A Car işletmesini kardeşim Mehmet Kilik İle birlikte ben yürütüyorum, Görkem Tekstil işletmesini ise kardeşim Seydi Kilik yürütmektedir aile şirketi olarak gerek Tekstil alanında, gerek araçkiralama alanında en güzel hizmetleri sunmaya çalışıyoruz” diyerek iş hayatını anlattı.
RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İŞ ADAMLARIMIZA SORDUĞUMUZ GİBİ SİZE’DE SORMAK İSTİYORDUM, SİZCE BAŞARININ SIRRI NEDİR?
 
Abdurrahman Kilik,  “Bence başarının sırrı en başta cesaret ve risk almaktır. Çünkü bir insanda ticaret ile ilgili cesaret olmazsa risk alamaz, risk alamayan insanların yüzde yetmişi ise başarı elde edemez, tabiki cesaret ve risk alma ile birlikte başka şeyler de lazım! Mesela azim ve çaba lazım, işini sevmek ve sevdirmek lazım, piyasaya güven vererek lazım, disiplinli ve hesabını bilerek hareket etmek lazım. Yani bu sandıklarım olmazsa sadece cesaret, taşkın be önüne gelen her şeyi süpürüp geçici bir süreyle etkisini gösterip giden sele benzer! Halbuki derenin etrafında önceden yapılmış su kanalları ve o selin suyuna yön verecek tedbirler alınmışsa, o suyu daha verimli işlerde kullanabiliriz. Aynı şekilde cesareti ve riski verimli hale getirmek istiyorsak, tedbir, iyi bir muhasebe, disiplin, güven ve sevgi şarttır. Bir İş Adamı yada Firma bu özellikleri kendisine ve firmasına karakter edinmelidir. Buna da biz iş karakteri diyoruz. Başarıyı elde ettikten sonra da rahatlık içerisine girilmemeli ve bu iş karakterinden vazgeçilmemelidir, yoksa en yüksek başarıdan en dibe düşebilirsiniz. Ticaret bana göre, boşluğa gerilmiş bir ip ve o ipin üzerinde yürüyen biri gibidir. Dengeli, tedbirli, azimli ve hedefi varması gereken yer olarak yürümek lazım o ipin üzerinde. Yoksa bir ihmalkarlık  vuku bulduğu an, önce boşluğa ve sonrasında en dibe düşebilirsin” diyerek başarının,  kendi fikir ve deneyimlerince sırrını anlattı.
PÜTÜRGE’Lİ BİR FİRMA OLARAK HEDEFLERİNİZ VARMIDIR, VARSA NELERDİR?
 
Kilik, “Herkesin olduğu gibi, tabiki bizimde hedeflerimiz vardır. En başta hedeflerimiz, Pütürge Rent A Car işletmemizi, öncesinde piyasaya bir güven ve kaliteli bir hizmet ile kendimizi tanıtmak, bu tanınmışlık ile beraber Malatya da daha çok kitleye ulaşmak, müşteri potansiyelimizi dahada çoğalarttıktan sonra daha büyük ve daha çok araçlı büyük bir yere taşımaktır. Tekstil olarak ise, fason üretim devam ederken, kendi markamız’a ağırlık vererek kendi markamız ile üretim ve satışlar yapmayı hedefliyoruz. Tekstil atölyemizi daha büyük potansiyel sağlayacak bir alana taşımak, be sonrasında ihracat’a yonelmeyi hedefliyoruz. İhracat yapmak ve dünya piyasasına ülkemizi daha kaliteli işler ile, güven ile temsil eden firmalardan biri olmaktır en büyük hedefimiz” diyerek hedeflerini anlattı.
PÜTÜRGE HABER AJANSI A.Ş OLARAK BÜNYEMİZDE’Kİ İLÇEMİZ İÇİN KURULAN, HABER AJANSI,  PÜTÜRGE FM RADYO VE PÜTÜRGE HABER GAZETEMİZ ILE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
İş Adamı Kilik, “Bu konu ile ilgili en başta şunu söylemek istiyorum, ben Radyo dinlemeyi çok seviyorum, zaman zaman kendi arabamda Radyo dinlerken aklıma gelmiştir Pütürge’nin neden bir Radyo’su yok diye. Sizlerin Pütürge’ye ait bir medya şirketi açtığınızı ve bünyesinde,  benim dinlemeyi en sevdiğim sadece Radyo değil, Radyo ile birlikte, Haber Ajansı ve Gazete de kurduğunuzu duyunca çok gururlandım. Çünkü bu durum gurur verici bir durum. Türkiye geneline bakıldığında tüm ilçelerin geneline oranla yüzde doksanında, bizimki gibi tüm medya ve basın hizmetlerini yürüten bir şirketin yanı sıra bir Radyo’su bile yok. Pütürge’nin de ismini taşıyan bu medya ve basın kuruluşu İlçemiz için bir ayrıcalık ve büyük bir nimettir. Çünkü bu kuruluş, büyük bir kitleye hitap ediyor artık. Ve her insanın veya kuruluşun yada kurumun, zaman zaman kitleye ihtiyacı olacaktır. Ve sizler de bu kile üzerinden iletişimi sağlıyorsunuz. Çok başarılı bir çalışma ve projedir bence Pütürge Haber Ajansı A.Ş. dedi.
Ekonomi - 4:08 pm A A
BENZER HABERLER