22° Açık

PÜTÜRGE ZİRAAT ODASI

Haber - 24/11/2022 7:45 pm A A

ÇİFTÇİLERE ALAN BAZLI DESTEK

Pütürge Ziraat Odası Başkanlığınca düzenlenen, Doğanyol İlçesinde, mahalle muhtarları ve çiftçilerin katılımıyla, çiftçilere yönelik Alan bazlı destekler konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda desteklerden yararlanmanın yolları ve nasıl başvurabilecekleri çiftçilere anlatıldı.

Toplantıda Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, yaptığı açılış konuşmasında,  “2023 ÇKS alan bazlı desteği, mazot ve gübre destek başvuruları 1 Ekim tarihinde başlamış olup, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Yapılan kayıtların e-devlet üzerinden yapılması mecburi değildir. Diğer yandan e-devlet üzerinden yapılan ÇKS kayıtlarında bulunduğu bölgedeki ziraat odasına aktif kayıtlı olduğuna dair beyan istenmektedir.  Aktifliğin devam etmesi için de her yıl Ziraat Odasındaki kayıtların güncellenmesi gerekmektedir. Desteklemeden yararlanmak için, yürüklükteki mevzuata göre Ziraat Odasına kaydı olmayan ve üyeliği aktif olmayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılamaz.  Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularında Ziraat odalarına gelmek zorundadırlar.  ÇKS başvurularını e-devlet üzerinden yapan üyelerimizin ise başvuru yaptıktan sonra ziraat odasına gelerek kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir” dedi.

Ayrıca toplantı sırasında, Doğanyol ilçesindeki Kayısı üretiminin dışında, çilek ve nar üretiminde  yapılması gerekenler ele alındı.  Yaban domuzlarının üretim alanlarına verdiği zararlar konusu da işlendi. Toplantının sonrasında, Doğanyol Kaymakamı Mete Öztürk,  ziyaret edilerek toplantı ile ilgili bilgilendirmeler sunuldu. Bilgilendirme toplantısına  Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay,  Doğanyol Muhtarlar Dernek Başkanı Bekir Conger, Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın ve 16 Mahalle muhtarı ve üreticiler katıldı.

Haber - 7:45 pm A A
BENZER HABERLER