22° Açık

PÜTÜRGE’DE 19 MAYIS’TA BU YIL ÇOK SAYIDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan karara göre, artık 15 Mayıs ile 21 Mayıs arasında,  bir hafta kutlanacak olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Pütürge İlçesi’nde de, Pütürge  İlçe Kaymakamlığı gözetiminde, Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü organizasyonu’nda hummalı çalışmalar neticesinde, geniş kapsamlı ve çok sayıda etkinlikler düzenlendi. 
Dünya - 23/05/2023 8:03 am A A

PÜTÜRGE’DE 19 MAYIS’TA BU YIL ÇOK SAYIDA ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan karara göre, artık 15 Mayıs ile 21 Mayıs arasında,  bir hafta kutlanacak olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Pütürge İlçesi’nde de, Pütürge  İlçe Kaymakamlığı gözetiminde, Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü organizasyonu’nda hummalı çalışmalar neticesinde, geniş kapsamlı ve çok sayıda etkinlikler düzenlendi.

Bu sene, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü. Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri’nin  artık 15 Mayıs ile 21 Mayıs arasında bir hafta boyunca sürdürüleceği kararı alınarak, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Merkezlerine bildirildi. Alınan bu karar neticesinde, Pütürge İlçe Kaymakamlığı gözetiminde, Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü organizasyonu’nda yapılan çalışmalar sonucunda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri bir hafta boyunca yapıldı.

Söz konusu etkinlikler kapsamında, 15 Mayıs Pazartesi gününden itibaren, Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında, Futbol Maçı, Kız Öğrenciler Arası Voleybol Maçı, Erkek Öğrenciler arası Voleybol Maçı, Kız Öğrenciler Arası Masa Tenisi Maçı, Erkek Öğrenciler Arası Masa Tenisi Maçı düzenlendi. Ayrıca Pütürge Gençlik Ve Spor Merkezi denetiminde, Resim, El Sanatları ve El İşi  Sergisi yapıldı.19 Mayıs Cuma günü ise Pütürge Merkez Meydanı’nda gerçekleştirilen Resmi Tören ve Kutlamalar sırasında Koşu Yarışması, Halat Çekme ve Çuval Yarışması etkinlikleri yapıldı. Düzenlenen Futbol Maçı’nı Çok Programlı Anadolu Lisesi Takımı, Anadolu İmam Hatip Lisesi Takımı’nı 5-1 yenerek Kupa almaya hak kazandı. Yine, Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında düzenlenen Kız Öğrenciler Arası Voleybol Maçı’nı, Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenciler Takımı, Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Öğrenciler Takımı’nı 2-1 yenerek, Çok Programlı Anadolu Lisesi Erkek Öğrenciler Takımı ise Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenciler Takımı’nı 2-0 yenerek Kupa almaya hak kazandılar. Aynı Etkinlikler kapsamında, Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri arasında düzenlenen Masa Tenisi Maçı sonunda, Erkek Öğrenciler’den Hamza Menek (Birinci), Furkan Alakaş (İkinci), Furkan Yalçın (Üçüncü) olarak, Kız Öğrenciler’den Meryem Yıldız (Birinci),  Dilan Ayhan (İkinci), Dilara Bıçkıcı (Üçüncü) olarak ödül almaya hak kazandılar. Düzenlenen Maçlar’da kazananlar’ın Kupaları, düzenlenen Yarışmalarda ise kazananlar’ın ödülleri, 19 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen Resmi Tören sırasında Pütürge Kaymakamı Özgü Özen ve Protokol tarafından verildi.

Bu sene düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri hakkında, bu etkinlikler kapsamında büyük çabalar sarfeden, görev yerine vekaleten bakmasına rağmen Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü olarak, büyük ve faydalı işler başaran Hikmet Bucak ile röportaj gerçekleştirdik. Röportaj sırasında konuşan Bucak, “Öncelikle konu ile ilgili bizlere duygu ve düşüncelerimizi anlatma fırsatı verdiğiniz ve İlçemiz’in sesi olduğunuz için Pütürge Haber Ajansı A.Ş Olarak sizlere teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kararı ile, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı artık 15 Mayıs ile 21 Mayıs tarihleri arasında bir hafta olarak kutlanıyor. Bizler burada bir hafta boyunca çok güzel etkinlikler düzenledik. Ben daha önce Gençlik ve Spor Merkezleri bünyesinde çok çalıştığım için çalışma içeriğine biraz daha hakimim ve bu nedenle fazla bir zorluk çekmeden kısa sürede organizasyonumuzu çok sayıda etkinlikler ile büyüterek görevimizi layığıyla yerine getirdik çok şükür. Sayın Pütürge İlçe Kaymakamımız Özgü Özen’in öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürümüz sayın Metin Oğuz ile koordineli bir komite kurduk. Bu komite de çalışma çizelgemiz’i belirleyerek çalışmalarımızı başarı ile taçlandırdık. Pütürge Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve yine Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğümüzün organizasyonu’nda Liseler Arası, Futbol Maçı, Kızlar ve Erkekler Arası Voleybol Maçı, Kızlar ve Erkekler Arası Masa Tenisi Maçları, Tören sırasında gerçekleştirilen Yarışmalar ve biz Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ise Resim, El Sanatları, El İşi Sergisi düzenlendi. Bu yıl düzenlediğimiz etkinlikleri çeşitlendirerek halkı dahil etmeye çalıştık. Ve gördük ki ilgi ve katılım çok fazla oldu. Tabiki bu durum çalışmalarımızın meyvesini aldığımız için bizi çok mutlu etti. Tüm bu çalışmalarda değerli öğretim görevlimiz Özlem Erdoğan’ın çok büyük emekleri oldu, bu emeklerinden dolayı kendisine ve diyer tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yine aynı Etkinlikler kapsamında Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Suat Bitirmiş ve Okul Müdür Yardımcısı Nihat Aldı ile röportaj gerçekleştirdik. Röportaj sırasında konuşan Hocalarımız, “Öncelikle bu tür etkinliklerdeki amacımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, bu Bayramın gerçek amacına dönüştürmektir. Yani gençlerimize ve insanlarımıza, bu tür müsabaka ve Yarışmalar ile, mücadeleci ruhunu, başarma özelliğini empoze etmek, gençlerimizle Milli duyguları pekiştirmek ve bu mücadelenin sonunda ödülünü, başka bir anlamda hak ettiğini aldıklarını göstermektir. Ve bu Kutlamalar sırasında, gerçekleştirdiğimiz etkinliklere halkı da dahil etmek ve tüm vatandaşlarımızla kutlamaktır bir başka amacımız! Dolayısıyla herkesi günün bilincine vardırabilmektir amacımız. Tabiki herkes vatanını seviyor, herkes Atatürk’ü seviyor, fakat amacımız burada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve düzenlenen Etkinlikler ile bu duyguyu dahada derinden hisettirebilmektir. Bu anlamda bizim amacımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı,  bu tarz etkinliklerle çeşitlendirerek sevdirmek ve vatandaşlarımız’da bir merak uyandırarak, kendilerini kutlamalar’a dahil etmektir, sevdirmektir” ifadelerine yer verdiler.

Dünya - 8:03 am A A
BENZER HABERLER