22° Açık

PÜTÜRGE’DE İFTAR ÇADIRI’NDA GÜNLÜK İFTAR YEMEĞİ 

Dünya - 31/03/2023 9:15 am A A

PÜTÜRGE’DE İFTAR ÇADIRI’NDA GÜNLÜK İFTAR YEMEĞİ 

Pütürge’nin İlçe Merkezi’nde, 7.7 ile 7.6 şiddetli Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden dolayı mağdur olup, Pütürge Merkez’e sığınan aileler ve Pütürge Merkezde yaşayıp mağdur durumda olan aileler için İftar Çadırı kuruldu. Günlük İftar Yemeği dağıtılan İftar Çadırı’na vatandaştan büyük ilgi ve katılım oldu.

İftar Çadırında vatandaş ile beraber İftar açan Pütürge İlçe Kaymakam’ı Özgü Özen, Pütürge Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Aslan ile birlikte İftar Çadırında vatandaş’a İftar Yemeği dağıttı. Vatandaş tarafından yoğun ilgi gören İftar Çadırı’nda duygularını dile getiren Pütürge İlçe Kaymakam’ı Özgü Özen, “Yaşadığımız deprem felaketi neticesi’nde mübarek Ramazan ayına buruk bir şekilde girmiş olsak da, devletçe kanayan yaralarımız’ı en kısa zamanda sarıp, vatandaşlarımız’ın huzur ve güvenlik içerisinde yaşaması için gereken ne varsa yapacağız. Depremin ilk saatlerden bu yana devletimiz tüm imkanları ile Malatyamız’da milletimiz’in emrinde olmuştur. İnşallah yaralarımız’ı birlikte saracak, hep birlikte ayağa kalkacağız. Bugün burada belediyemiz’in açmış olduğu iftar çadırında 7’den 77’ye hemşehrilerimiz ile birlikte aynı tastan çorba içmenin, aynı duaya amin demenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı mutluluktur, paylaşmaktır, kardeşlik duygularının daha çok pekiştiği en güzel zamanlardır. İşte bu kardeşlik duygularıyla bizleri Ramazan ayına kavuşturan Cenab-ı Allah’a hamd ediyor, Pütürge’li hemşerilerimiz’in mübarek Ramazan ayını kutluyor, yaşanan deprem felaketinden dolayı ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlçemiz’de vatandaşlarımız’a iftar çadırı açarak böyle güzel bir imkan sağlayan belediyemiz’e de teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Özen, daha sonra vatandaşların mübarek Ramazan Ayı’nı kutlayarak, İftar Çadırının kurulmasına vesile olan ve çalışan herkese teşekkürlerini ileterek Çadır’dan ayrıldı.

Dünya - 9:15 am A A
BENZER HABERLER