22° Açık

PÜTÜRGE’DE KARTPOTALLIK KAR MANZARALARI

Dünya - 03/02/2023 8:22 pm A A

PÜTÜRGE’DE KARTPOTALLIK KAR MANZARALARI

Yurt genelinde etkili olan ve uzun süredir beklenen kar, Pütürge İlçesi’nde de etkili oldu. Geçmiş yıllara göre bu yıl geç yağan kar Pütürge ve köylerini beyaza büründü.

Pütürge İlçesi’nin kendine has eşsiz doğanın ve Şiro çayı ile karakaya barajının etrafını çevreleyen dağlarının karla bütünleşmesi, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturarak vatandaşa görsel şölen sundu.

Pütürge İlçesi’nde kar kalınlığı yer yer 30 cm, yüksek kesimlerde 40 cm’ye kadar ulaştı. Kubbe Dağı yolu, Jandarma Trafik ekiplerince, yoğun kar yağışı ile tipi nedeniyle, hem Malatya merkez tarafındaki yaygın mahallesi mevkiindeki tırmanış noktasında, hemde Pütürge İlçesi Pazarcık mahahallesi mevkiindeki tırmanış noktasında, trafiğe kapatıldı. Büyük bir coşkuyla sokaklara çıkarak karın tadını çıkaran vatandaşın, kimi kartopu oynadı, kimi esnaf iş yerlerinin önünü temizledi, kimi evinin etrafını temizledi. Çoğu vatandaş, Pütürge ilçesi’ni adeta beyaz bir örtüye bürüyen ve kartpostallık fotoğraf manzaraları teşkil eden karın ve mahallelerinin kar manzaralı fotoğraflarını cep telefonları ile çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Gazetemiz’in bu haberinin görselleri Pütürge İlçesi’nde ikamet eden vatandaşlar tarafından gönderilmiştir. Fotoğrafların üzerinde, gönderen vatandaşların isimleri yazılıdır.

Dünya - 8:22 pm A A
BENZER HABERLER