22° Açık

PÜTÜRGE’Lİ MİLLİ GÜREŞÇİ MUAMMER KILIÇ

Pütürge Haber Ajansı olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından,  Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü’ne Spor Uzmanı olarak atanan Milli Güreşçi Muammer Kılıç’a,  Ziyaret Programları kapsamında, ziyaret gerçekleştirerek, röportaj gerçekleştirdik. 
Dünya - 20/07/2023 2:57 pm A A

PÜTÜRGE’Lİ MİLLİ GÜREŞÇİ MUAMMER KILIÇ

Pütürge Haber Ajansı olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından,  Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü’ne Spor Uzmanı olarak atanan Milli Güreşçi Muammer Kılıç’a,  Ziyaret Programları kapsamında, ziyaret gerçekleştirerek, röportaj gerçekleştirdik.

Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü’nde Spor Uzmanı olarak görev yaparken, aynı zamanda Güreş Müsabakaları’na da devam eden Milli Sporcu Muammer Kılıç’a röportaj sırasında, öz geçmişi, Spor Hayatı ve başarıları ile ilgili sorular yönelttik.

KISACA ÖZ GEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ 

Muammer Kılıç, “Ben Muammer Kılıç, 1999, Sivas Merkez doğumluyum. İlk Okul’u 6. Sınıfa kadar Sivas Aşık Veysel İlköğretim Okulunda okudum. 7 ve 8. Sınıfı ise Dörteylül Orta Okulu’nda tamamladıktan sonra, Lise 1, 2. Sınıfları Ahmet Ayık Spor Lisesi’nde okuyup, Lise 3 ve 4. Sınıfı da Kahramanmaraş Spor Lisesi’nde tamamladım. Daha sonra Ahi Evran Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden lisansımı tamamlayarak mezun oldum. Mezuniyetim’in ardından, 2022 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Spor Uzmanı olarak Malatya Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü’ne atandım” diyerek öz geçmişini anlattı.

SPOR HAYANINIZ NEZAMAN, NASIL BAŞLADI VE SPOR HAYATINIZDAN, ELDE ETMİŞ OLDUĞUNUZ BAŞARILARDAN BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ 

Kılıç, “Spor ve Spor’a merakım İlköğretim Okulunda başladı. Sivas’ta Aşık Veysel İlköğretim Okulunda, Beden Eğitimi öğretmenimiz ve öğrencilerin Güreş tuttuğunu görünce bir heves ve merak ile Güreşmeye başladım. İlk başlarda oyun amaçlı başladım, sonrasında bu Spor’a sevdalandım. 6. Sınıftan sonra Sivas Güreş Eğitim Merkezi’ni kazandım. Sonrasında Güreş’e Yatılı olarak devam ettim. Orta Okul dönemlerimde Türkiye Şampiyonu oldum. Lise 2’ye kadar Güreş Merkezi adına Güreş yaparak yarıştım. Lise 3’te Kahramanmaraş Spor Lisesi’ne geçiş yaparak, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi’nde Güreşmeye devam ettim. Sonrasında Bursa Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi’ne geçiş yaparak, 2021 yılına kadar orada Spor hayatıma devam ettim. Bu dönemlerde sırasıyla Avrupa 2.si Avrupa 3.sü ve Balkan Şampiyonu oldum. Ayrıca Spor Hayatım boyunca çok başarılar elde ederek, onlarca Madalya sahibi oldum. İlk madalya’yı Samsun Güreş Eğitim seçmeleri’nde şampiyon olup almıştım. 2011 yıllarında İlk Türkiye Şampiyonluğunu kazandım, 2015 yılında Milli Takım’a girdim, dediğim gibi 2015 yılında Avrupa 2.si oldum, 2016 yılında tekrar Türkiye Şampiyonu olup, Avrupa 3.sü oldum, Dünya şampiyonası’na katılım fakat 8. oldum, 2016 yılında yine Balkan Şampiyonu oldum, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye 2.si oldum. Şuanda Pütürge İlçe Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü’nde Spor Uzmanı olarak görev yaparken Spor Müsabakaları’na da devam etmekteyim. Şimdiye kadar Milli Takım olarak Ülkemizin Bayrağını hep dalgalandırdık ve insallah bundan sonra da dalgalandırmaya devam edeceğiz” diyerek Spor hayatını ve elde edilen başarılarını anlattı.

SPOR SEÇİMİNİZ NEDEN GÜREŞ, GÜREŞ SPORU İLE İLGİLİ BİRAZ BİLGİ VERİRMİSİNİZ 

Dediğim  gibi İlköğretim dönemlerimde Beden Eğitimi öğretmenimiz Öğrenciler’i Güreştiriyordu, herkesi Spor’a teşvik ediyordu, ordan gerçekleşen bir merakla, İlk hetapta oyun amaçlı basalım Güreş’e ve sonrasında bu merakım, Güreş’e karşı olan bir sevgiye, bir tutkuya dönüştü. Güreş Branşı aslında çok zor bir branş, Ata Sporumuz, Peygamber Sporumuz’dur, Güreş’e gönül vermemiz’in sebeplerinden biri de budur. Nasıl ki yetiştirildik ve Vatanımıza başarılar, kupalar kazandırdık, yeni başarılı Sporcular yetiştirmek tek amacımdır. Güreş Spor’u insana dürüstlüğü, olgunluğu, saygı ve sevgiyi aşılayan bir Spordur. İnsanın karakterinin oturmasını sağlayan bir Spordur. Bununla beraber insan vücudundaki kasların en verimli çalışmasını sağlayıp, insan sağlığını en verimli hale getiren bir sordur” dedi.

Dünya - 2:57 pm A A
BENZER HABERLER