23° Parçalı bulutlu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu İlimizi Ziyaret Etti

 Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere İlimize teşrif eden, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde inceledi.
Dünya - 13/08/2024 2:05 pm A A

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu İlimizi Ziyaret Etti

 Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere İlimize teşrif eden, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde inceledi.

Bakan Memişoğlu’na ziyareti sırasında; Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlk ziyaretini Malatya Valiliğine yapan Bakan Memişoğlu, deprem sonrası Malatya’nın genel durumu, sağlık hizmetleri, ihtiyaçlar ve gelecekte yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili Vali Seddar Yavuz ile değerlendirme ve istişarelerde bulundu.

Valilik ziyareti sonrası, sağlık hizmetlerinin durumunu yerinde görmek ve hastanenin ihtiyaçlarını değerlendirmek amacıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyarette bulunan Bakan Memişoğlu, hastane personeli ve yöneticileriyle bir araya gelerek, hastanenin mevcut durumu, hasta hizmetleri, altyapı eksiklikleri ve geliştirilmesi gereken alanlar üzerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin yerel düzeydeki durumunu değerlendirmek ve toplum sağlığına yönelik çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Yeşilyurt ilçesindeki Çarmuzu Aile Sağlık Merkezi ile Abdulkadir Eriş Verem Savaş Dispanserini ziyaret edip, sağlık personelleri ile görüş alışverişinde bulunarak, birimlerin halk sağlığına katkısını artırmak için yapılabilecek iyileştirmeler üzerine değerlendirme ve istişarelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun ziyaretindeki önemli duraklardan biri de Battalgazi Devlet Hastanesi oldu. Sayın Bakan başkanlığında yapılan toplantıda; Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Selçuk Sinanoğlu, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Değerlendirme Toplantısı’nın ardından, Battalgazi Devlet Hastanesinde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Bakan Memişoğlu, sonrasında beraberindeki heyetle beraber Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret ederek, şehrin sağlık hizmetlerine yönelik yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası, İl Sağlık Müdürlüğü’ne geçerek, UMKE personelleriyle sohbet edip, yerel sağlık yöneticileriyle sağlık hizmetlerinin durumu, geleceğe yönelik projeler hakkında istişare ve değerlendirmelerde bulundu.

Son olarak, Turgut Özal Tıp Merkezini ziyaret eden Bakan Memişoğlu, Prof. Dr. Sezai Yılmaz’dan, karaciğer nakli hakkında brifing alan Sağlık Bakanı Memişoğlu ildeki resmi temaslarını tamamlayarak ziyaretini sonlandırdı.

Dünya - 2:05 pm A A
BENZER HABERLER