23° Parçalı bulutlu

TANDOĞAN KONTEYNER ÇARŞI ESNAFI SIKINTI YAŞIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Depremlerden sonra, Tandoğan Mahallesi,  Buhara Caddesi’nde kurulan Geçici İşyerlerindeki, Tandoğan Çarşı Esnafı, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Sekman’nın, kendileriyle yapmış olduğu röportaj’da sıkıntılarını dile getirdi. 
Dünya - 28/07/2024 8:44 pm A A

TANDOĞAN KONTEYNER ÇARŞI ESNAFI SIKINTI YAŞIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Depremlerden sonra, Tandoğan Mahallesi,  Buhara Caddesi’nde kurulan Geçici İşyerlerindeki, Tandoğan Çarşı Esnafı, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Sekman’nın, kendileriyle yapmış olduğu röportaj’da sıkıntılarını dile getirdi. 

Pütürge Haber Ajansı A.Ş’ninde içinde faaliyet gösterdiği Tandoğan Konteyner Çarşı Esnafı, depremlerden sonra kimi ellerindeki son parayla, kimileri borç ederek ve kimileri de banka kredisi çekerek, İş Yerleri’ni kurmuştu. Kurulduğundan beri sıkıntılar yaşayan Tandoğan Konteyner Çarşı Esnafı ile, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Sekman, tüm İş Yerleri’ni dolaşarak, Geçici İş Yerlerindeki Esnaflarla röportaj gerçekleştirdi.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ GÜVENLİK ZAAFİYETİ VE BUNUNLA BİRLİKTE HIRSIZLIK OLAYLARININ OLMASI”

Tandoğan Konteyner Çarşı Esnafı ile yapılan röportaj sırasında sıkıntılarını dile getiren Çarşı Esnafı tarafından, “Güvenlik zafiyetinden dolayı hırsızlık olayları çok yaşanıyor burada, çoğu esnafı’n İş Yerleri’nin kilitleri kırılarak cihazları, ekipmanları çalındı, paraları çalındı. Halada, zaman zaman sabah iş yerlerimizi açarken, kapı kilitlerinin zorlandığını görüyoruz. Yetkili Birimlerimiz bu konuda çalışmalar yapmalı, Malatya’da çoğu Konteyner Çarşı’da da vuku bulan bu olayların önüne geçilmelidir. Çarşının belirli noktalarına kameralar koyulmalı veya gerekirse Güvenlik elemanı gözetiminde korunmalıdır” şekilde Çarşı’nın Güvenlik sıkıntısı dile getirildi.

ÇÖP KUTULARI, ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE DÜZENLEMESİ SORUNLARI YAŞIYORUZ! TEMİZLİK ELEMANLARI BİZLERLE TARTIŞMAYA GİRİYOR!

Yine röportaj sırasında, Pütürge Haber Ajansı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sekman’a konuşan esnaflar, çöp, temizlik ve düzenleme sorunlarını dile getirirken, ” 34 İş Yerleri’nin bulunduğu çarşıda sadece en aşağıda bir tane küçük çöp kutusu var, oda durağa ait. Çöp konteyneri olmadığından çöplerimiz’i çöp poşetine doldurarak kapının önüne koyuyoruz.

Sonrasında temizlik yapan Belediye Çalışanları’nın çöpü almadığını görünce neden almadıklarını soruyoruz, biz o çöpü almak zorunda değiliz diyerek bizimle tartışmaya giriyorlar. Çöpler günlerce kapı önünde kalıyor, kokmaya başlıyor. Belediye Çalışanları’na çöpü almaları için ısrar edince, bizimle tartışmaya giren eleman, kaldırıma koyduğumuz çöpleri getirip kapımızın önüne boşaltıyor. Sürekli Çarşı Esnafı ile tartışmalı olan Belediye Ekipleri, ot biçme sırasında makineler’den kapı önlerini dolduran ot kirlerini temizlemediği gibi, kendiniz temizleyin diye çıkışıyorlar. Çarşı devamlı çöp ve ot kirleriyle perişan halde. Yetkililere bu konuda gerekenin yapılması için çağrıda bulunuyoruz. Çarşımız’a çöp konteyneri’nin konulmasını ve temizlik konusunda ekiplerin uyarılması’nı istiyoruz” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE YETKİLİLER, DİĞER GEÇİCİ İŞ YERLERİNİ ZİYARET EDİYOR, FAKAT TANDOĞAN KONTEYNER ÇARŞI’YI ZİYARET ETMİYOR

Röportaj’da sıkıntılarını dile getirmeye devam eden Tandoğan Konteyner Çarşı Esnafı, ” Belediye Başkanları’mız ve Yetkililer’in diğer Geçici İş Yerleri’ni ziyaret ederek sıkıntılarını dinlediğini görüyoruz, Tandoğan Konteyner Çarşı’ya kimse gelmiyor, bizler sıkıntılarımızı diğer Geçici İş Yerleri gibi dile getiremiyoruz! Buranın denetlenmediğini ve ziyaret edilmediğini gören çalışan ekipler de, bu durumun verdiği rahatlıkla, görevlerini olması gerektiği gibi yerine getirmiyorlar” şekilde konuştu.

ARAÇ OTOPARK SORUNUMUZ VAR. BAYAN VE ERKEK TUVALETİ AYRI DEĞİL, TUVALET EKSİĞİMİZ VAR!

Araç Otopark sorunu’nun, olduğunu, gelen müşteri ve esnafın aracı’nı park edecek yerinin olmadığını da dile getiren Tandoğan Konteyner Çarşı Esnafları, ” tuvalet sorunumuz en büyük sorunlardan birini teşkil ediyor. Konteyner Çarşı’nın en başına 1, diğer başında ise 1, olmak üzere toplam 2 tuvalet var. Bu tuvaletleri erkek bayan beraber kullanıyor. Ve bu durum da en büyük sorunlarından biri olarak devam ediyor. Yetkililere Çarşımız’a acilen bayan tuvaleti yapmaları için çağrıda bulunuyoruz” diyerek, Otopark ve Tuvalet sorunlarını dile getirdiler.

ÇARŞIMIZDA DENETLEME YAPILIRKEN, FAALİYET GÖSTEREN FAKAT İŞİ İCABI SAHADA OLAN İŞ YERLERİNE İHBARNAME ASILIYOR, AMA SADECE IKI SANDALYE BİR MASA ATIP FAALİYET GÖSTERMEYENLERE KARIŞILMIYOR!

Yine yapılan röportaj sırasında konuşan Esnafların bazıları, “çarşımizda denetleme yapılırken, işi icabı sahaya çıkan, sahada faaliyet gösteren İş Yerleri’ne ihtarname asılıyor. Örneğin tamirci iki elemanıyla tamire gidiyor, o an İş Yeri kapalıyken, kapalı diye ihtarname asılıyor, fakat öte yandan sadece bir masa ve iki sandalye ile aylarca boş olan Konteynerler’e herhangi bir müdahale yapılmıyor” şekilde şikayetlerini dile getirirken, bazıları ise, “buranın elektrik sorunu var, elektrik sürekli kesiliyor ve bu yüzden faaliyetlerimiz sürekli aksıyor. Ayrıca İş Yerleri’nin önüne, düzensiz bir şekilde tente ve gölgelikler takılmış,  bu tente ile gölgelikler logolarımız ve  tabelalarımız’ın önünü kapatıyor. Bu durumla ilgili de denetleme istiyoruz” şekilde konuştu. Konteyner Çarşı’nın yeri ile ilgili de konuşan Esnafların bazısı ise, ” çarşının bulunduğu yer, ters ve sapa bir yer, mesela yolun karşı diğer tarafına kurulmuş olsaydı, Elazığ ve Pütürge Köylüleri’nin araçlarının dönüş güzergahı olduğundan, dahada faydalı olurdu” şekilde düşüncelerini dile getirdi.

Dünya - 8:44 pm A A
BENZER HABERLER