22° Açık

Tingader Pütürge Şubesi’nden Büyük Yardım Kampanyası 

Dünya - 06/04/2023 1:35 pm A A

Tingader Pütürge Şubesi’nden Büyük Yardım Kampanyası 

450 DEPREMZEDE AİLEYE NAKDİ YARDIM 

Tingader (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Pütürge Şubesi ve Pütürge Haber Ajansı A.Ş Olarak düzenlenen Depremzede Ailelere Yardım Kampanyası bünyesinde, Pütürge’li İş insanları deprem bölgesi’ne gelerek aile başı 3 bin tl. Olmak üzere, Malatya Merkez’deki çadır kent’te kalan ve depremden sonra Malatya merkez’den, Pütürge İlçesi’ne sığınan toplamda 450 aileye nakdi yardımda bulundular.

Haber içeriğinde ve herhangi bir paylaşımda firmaları ve kendi şahsi isimleri’nin geçmesini istemeyen İş İnsanları, ” Bu yardım Allah rızası içindir, böyle bir durumda firmaların ve şahıs isimlerinin önemi yoktur, yardımın ve hayrın gizli olanı makbuldür, aksi halde reklam’a enaniyet’e ve görsünler’e girer ki, Allah nasip etmesin. Bölgeye geldiğimiz andan ve buradaki vatandaşlarımız’ın durumunu gördüğümüzden beri inanın boğazımız’a bir lokma tıkalı kalmış ve yüreğimizi bir hüzün sarmış vaziyetteyiz. Empati kurulduğunda tüyler ürperiyor. Buradaki çocuklar ve aileleri bizim ailelerimizdir, tüm firmaları ve sivil toplum örgütleri’ni bu tarz hayırları buradaki vatandaşlarımız’a yapmaya, duyarlı olmalarına davet ediyoruz ” diye konuştular.

Tingader Pütürge Şubesi ve Pütürge Haber Ajansı,  Depremzede Ailelere Yardım Kampanyası Çalışmalarını, oluşturduğu ekipleriyle bir hafta boyunca sahayı gezerek, Depremden dolayı Malatya merkez’den Pütürge Merkez’deki Toki Evleri’ne  ve kendilerine kapılarını açan Pütürge’li ailelerin yanına sığınan aileleri tespit ederek 50 aile ismini liste haline getirdi. Sonrasında Malatya merkez’de çadır kent’tin dışında, Depremden dolayı evleri yıkılan ve yıkılan evlerinin bahçesi’nde çadırda kalan 50 aile daha tespit ederek liste haline getirdi. Sonrasında gerekli resmi izinleri alan Tingader Pütürge Şubesi Başkanı Abdulvahap Sekman, Yardımsever İş İnsanları’na öncülük ederek, Malatya merkez’de, Battalgazi Belediyesi yanı Millet Bahçesi’ne, Maşti Otobüs Terminali altında kurulan çadır kentler’e ve Doğanşehir İlçe Merkezi’ne kurulan çadır kent’e götürerek, içinde 3 bin TL’lik nakdi yardım olan zarfları toplamda 450 aileye İş İnsanları ile birlikte dağıttı.

Öncelikle Depremden dolayı evleri yıkılan ve yıkılan evleri’nin önünde çadırda kalan 50 mağdur aile, Battalgazi Belediye önüne davet edilerek, Belediye Binası önünde İş İnsanları tarafından elden 3 bin TL’lik nakdi yardım zarfları teslim edildi. Sonrasında Yine Battalgazi Belediyesi yanındaki Millet Bahçesi’de kurulmuş olan Çadırlar gezilerek 57 aileye İş insanları tarafından yardım zarfları dağıtıldı. Daha sonra Tingader Pütürge Şube Başkanı ve Pütürge Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı  Abdulvahap Sekman ile birlikte Pütürge’li İş İnsanları tarafından Malatya merkez Maşti Otobüs Terminali altında kurulmuş olan Çadır kent’e gidilrek, 150 aile’ye yardım zarfları dağıtıldı. Doğanşehir İlçe Merkezi’ne giden İş İnsanları, İlçe’deki 93 Depremden dolayı mağdur olan aileye nakdi yardım zarfları dağıttı. Akabinde Depremden daha az etkilenen Pütürge İlçe Merkezi’ne gidilerek, Tingader Pütürge Şubesi Ekipleri tarafından tespit edilen, Depremden dolayı Malatya merkez’den İlçe’ye sığınan aileler’e nakdi yardım zarfları dağıtıldı. Tespit edilen ve Toki müstakil evlerinde kalan 26 aile tek tek ziyaret edilerek zarfları verildi. Toki binaları ve başka ailelerin yanına sığınan 24 mağdur aile ise Tingader Pütürge Şubesi ve Pütürge Haber Ajansı bünyesindeki Pütürge FM Radyo Stüdyosu’na davet edilerek nakdi yardım zarfları yardım sever İş İnsanları tarafından verildi. Daha önce Depremden dolayı Pütürge İlçesi’ne taşınarak, geçici olarak tekrar kurulan Tingader Pütürge Şubesi ve Pütürge Haber Ajansı’na yer tesis eden, Pütürge Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Hikmet Bucak, bir kez daha misafirperverliğini gösterip, hem İstanbul’dan gelen yardım sever İş İnsanları’nı hemde yardım zarfları’nı almaya gelen ailelerle ilgilenerek ağırladI.

 

Toplamda Depremden dolayı mağdur olan 450 aileye, aile başı 3 bin TL’lik yardım zarfları’nı dağıtan yardım sever Pütürge’li İş insanları, Tingader Pütürge Şube Başkanı ve ekiplerine, planlı ve sorunsuz dağıtım alanı oluşturdukları, beraber çalıştıkları için teşekkür ederek deprem bölgesinden ayrıldılar.

Dünya - 1:35 pm A A
BENZER HABERLER