23° Açık

TİNGADER TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK OLMA YOLUNDA

Dünya - 24/01/2023 2:18 pm A A
TİNGADER TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK OLMA YOLUNDA
Kurulduğu günden beri TİNGADER Genel Merkez, Bölge Başkanlıkları ve tüm şubeleriyle her geçen gün kar topu gibi büyümeye devam etmektedir.
“İki günü eşit olan zarardadır” prensibiyle yeni atılımlar ve hedeflerle sıfırdan başladığı ve dernek kurar gibi kurduğu şubeleriyle vede diğerleri gibi hazıra konmadan yürüttüğü içten ve özverili çalışmalarıyla büyük yol alan TİNGADER, 4 Mart 2023’te Başkent Ankara’da yapacağı,”TİNGADER OSCAR ÖDÜLLERİ” töreni için hazırlıklarına devam etmektedir.
BU UĞURDA;
1-TİNGADER, Türkiye’deki tüm temsilciliklerini hızla şubelere çevirmektedir.
2- 7 Coğrafi Bölge Başkanlıklarının işlerini kolaylaştırmak için bir yada iki yardımcı ataması yapmaktadır.
3- TİNGADER, hiçbir basın örgütünde olmayan bir marş’ı (TİNGADER MARŞI) sizlere sunmak için uğraş vermektedir. Yine hiçbir basın kuruluşunda görmediğiniz TİNGADER’in VİZYON ve MİSYON’unu bir arada özetlersek:
TİNGADER
“KISA ADI TİNGADER, AÇILIMI İSE; “TÜM İNTERNET GAZETECİLİĞİ VE GAZETECİLER DERNEĞİ” OLAN BİR MEDYA OLUŞUMUDUR. BÜNYESİNDE HİÇBİR AYIRIM GÖZETMEKSİZİN YAZILI, SÖZLÜ, İŞİTSEL VE BENZERİ TÜM MEDYA GRUPLARINI BÜNYESİNDE TOPLAMAYI AMAÇ EDİNMİŞTİR.
01.08.2019 YILINDA ISPARTA GENEL MERKEZ OLUŞUMU OLARAK ÜÇ KİŞİYLE KURULAN VE SONRASINDA TÜRKİYE’MİZİN 60 İLİNDE TEŞKİLATLANMIŞ VE 8 AYRI YURT DIŞI TEŞKİLATINI OLUŞTURMUŞ, TÜM MECRALARI KUCAKLAYAN BÜYÜK BİR ORGANİZASYON HALİNE GELMİŞTİR.
KURULUŞU 2019 YILI OLMASINA KARŞIN VALİLİK KABULÜ İLE GERÇEKLEŞEN BU KURULUŞUN SONRASINDA İLK GENEL KURULUNUN ŞUBAT 2020 YILINDA YAPILMASI VE DEMOKRATİK BİR SEÇİMLE KURUMSAL KİMLİK KAZANMASI, DOLAYISIYLA LOGOLARIMIZDA 2020 İBARESİ YER ALMAKTADIR.
ÖZELLİKLE TEŞKİLATLANDIĞI HER İLDE SIFIRDAN BİR YÖNETİM OLUŞTURMUŞ, BUNLARIN TAMAMININ GAZETECİLİK FAALİYETİ KABUL EDİLECEK BİR ORGANİZASYONDA YER ALMALARINI MECBURİ KILMIŞTIR. ÖNCEDEN OLUŞMUŞ BİR YAPI ÜZERİNE İNŞA EDİLMEMİŞTİR. BU NEDENLE ADI BÜYÜK FEDERASYON YADA KONFEDERASYONLAR GİBİ HAZIRA KONMAMIŞ KONULMAMIŞTIR.
AMACIMIZ, HALEN BUGÜN BİLE İNTERNET GAZETECİLİĞİ HUKUKİ BİR PLATFORMA OTURMAMIŞ, GEREK ALT YAPI VE GEREKSE KAPSAMA ALANI YADA KURAMLAR, KURALLAR, GEREKÇELER, KANUNİ DAYANAKLAR, HAKLAR, İSTİSNALAR, MUAFİYETLER, İMKANLAR, İMTİYAZLAR, ÇALIŞANLAR, EKONOMİK DEĞERLER, MUHASEBELER, İLANLAR, REKLAMLAR, ADLİ VE İDARİ BOYUTLAR NET ORTAYA ÇIKARILMAMIŞTIR.
BASIN İLAN KURUMU TARAFINDAN BELİRLENEN YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE BAKILDIĞINDA MASA BAŞINDA HAZIRLANDIĞI, SAHADAN KİMSEDEN BİLGİ ALINMADIĞI VE BELİRLENEN ŞARTLARDA ÇALIŞMANIN İMKAN DAHİLİNDE OLMADIĞI GÖRÜLECEKTİR.
BASININ KALİTELİ, KANTİTELİ,KALİBRELİ OLMASI AMAÇLARIMIZ ARASINDADIR. PATRONUN İKİ DUDAĞI ARASINDA HAYATİYETİNİ SÜRDÜREN VE SOSYAL GÜVENLİK AÇISINDAN HİÇBİR TEMİNATI OLMAYAN DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZA İLMİ,FİKRİ, MEVZUAT, MEVDUAT, SOSYAL YAŞAM VE REFAH DÜZEYİ AÇISINDAN TİNGADER OLARAK AMACIMIZ ÖRNEK VE ÖNDER ROL OYNAMAKTIR.
HER NE KADAR BAZI İLLERDE HALA KALIPLAŞMIŞ BİR TAKIM ORGANİZASYONLAR ŞEMASINDA ISRAR EDİLSE BİLE CEMİYETLE GENEL MERKEZ ,ŞUBE İLE GENEL MERKEZ ORGANİZASYONLARINI İDARİ ÇEVRELERDE İSTEMESELERDE ÖĞRENECEKLERDİR.
BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ DENİLİRKEN BU SADECE, BİZİ YAZAR, BİZDEN YAZAR, BİZDEN BAŞKASINI BOZAR YADA BOYAR ANLAMINA GELMEMEKTEDİR. O NEDENLE TİNGADER BİR BESİN KURULUŞU DEĞİL BASIN KURULUŞUDUR. BU MİSYONA UYMAYAN VE BÜNYEMİZE YANLIŞLIKLA KATILMIŞ BAZI ÜYELERİMİZ DERNEĞİMİZDEN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİR.
MÜTEVAZİ OLARAK KURULAN ANCAK ÜLKE SINIRLARINI AŞARAK TÜRKİYE’MİZİN DIŞINA TAŞAN DERNEĞİMİZ, AZİM VE KARARLILIKLA LAİK, DEMOKRATİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİ YANINDA, CUMHURİYETİMİZİN BANİSİ ATATÜRK’ÜN; “ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLUNDA MUASIR MİLLETLER SEVİYESİNE ULAŞMAK VE İLERLEMEKTİR” ÜLKÜSÜNE BAĞLI KALARAK, TÜM YANLIŞLIKLAR, HAİNLİKLER VE HER TÜLÜ YIKICI VE BÖLÜCÜ ŞER ODAKLARIYLA MÜCADELESİNE SARSILMAZ BİR İRADEYLE DEVAM ETMEKTİR.”
5- 4 Mart 2023 günü tüm Şubelerimizin katılımlarını beklediğimiz “TİNGADER OSCAR ÖDÜLLERİ “ töreni için gazetecilikte zirve yapmış duayen meslektaşlarımızın tespitinde son aşamaya gelinmiştir.
6- Rozetlerimiz, kalemlerimiz ve masaüstü bayraklarımız vd. hazırlanmıştır.
7-Hepsinden daha önemlisi 50’ye yakın şubenin resmiyet kazanmasından sonra Bakanlar Kurulu kararıyla TİNGADER açılımındaki TÜM=TÜRKİYE olarak değiştirilecektir.
8- O nedenle TİNGADER hiç kimse ile değil sadece ve sadece kendisiyle yarışarak yoluna devam etmektedir.
Biz inanıyoruzki TİNGADER yukarıdaki atılımlarından sonra KENDİ FEDERASYONUNU da kuracak ve yoluna devam edecektir.
TİNGADER ailesi bugün büyük bir ailedir. Kendi büyüklük şan ve şerefine uygun yeni atılımlarına devam etmektedir.
Teşkilatlardan sorumlu ve başarılı Genel Başkan Yardımcısı Şener Taşören, duayen gazeteci Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, mevzuat, basın ve halkla ilişkilerde kendini kabullendirmiş Genel Sekreter Hasan Sadi Kahyaoğlu ve Yönetim Kurulu üyemiz sosyal çevresinde uyumlu ve mütevazi insan olarak bilinen Alaattin Erkoç’a yaptıkları çalışmalar her türlü taktirin üzerindedir. O nedenle kendilerine can-ı gönülden teşekkür borcumuz bulunmaktadır.
Mehmet Ali ÇELİK
Küresel Akdeniz İmtiyaz Sahibi
TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn. Bşk.
Dünya - 2:18 pm A A
BENZER HABERLER