23° Açık

HABERLERİ

  • Sadıkoğlu: “TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ürün alımı yapmalı”

    Sadıkoğlu: “TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ür..

    Kayısının enflasyon karşısında ezilmemesi ve maliyetinin altında satılmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çağrıda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “En son 2020 yılında ilk ve son kez kayısı alımı yapan TMO’nun, depremden büyük zarar gören şehrimize destek olarak kayısı alımı yapmasını ve üreticimizi destekleyecek bir taban fiyat açıklamasını bekliyoruz” dedi.
  • Sadıkoğlu: Biriken vergi borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz

    Sadıkoğlu: Biriken vergi borçlarının bir defaya mahsu..

    Mücbir sebep dolayısıyla vergi borçlarının çığ gibi büyüdüğünü belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Biriken borçlar küçük ve orta ölçekli birçok firmayı iflasa sürükleyebilir. Bu nedenle yüzyılın felaketini yaşamış depremzede işletmelerimiz için radikal bir destek kararı alınarak, Mücbir sebep uygulanan il ve ilçelerdeki firmaların biriken vergi borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz” dedi.
  • Sadıkoğlu, daha hızlı ayağa kalkmanın formülünü verdi

    Sadıkoğlu, daha hızlı ayağa kalkmanın formülünü verdi

    Düğün ve tatil sezonunda olduğumuz şu günlerde vatandaşa yerel esnaftan alışveriş yapmaları için çağrıda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yerle bir olan şehrimizin ekonomisini ve psikolojisini hep birlikte ayağa kaldırmamız lazım. Ticari hareketliliği ne kadar hızlandırırsak o kadar hızlı ayağa kalkarız” dedi.
  • Malatyalı üreticiler üretecek Dünya tüketecek

    Malatyalı üreticiler üretecek Dünya tüketecek

    Üreten Yöre Üreten Türkiye projesi il buluşmalarının 5.’si Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Deprem bölgesindeki üretim ve ticaretin hareketlendirilmesi için gerçekleştirilen buluşmada yerel üreticiler perakende ve e-ticaret sektörünün en büyük firmaları ile bir araya geldi.
  • Başkan Sadıkoğlu, yeni hibe desteği talep etti

    Başkan Sadıkoğlu, yeni hibe desteği talep etti

    Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic’i Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ağırlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, UNDP’nin depremzede işletmelere verdiği hibe desteğinin önemli bir can suyu olduğunu belirterek, yeni hibe desteği talep etti.
  • Başkan Sadıkoğlu’nun ana gündemi mücbir sebep

    Başkan Sadıkoğlu’nun ana gündemi mücbir sebep

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın müşterek komite toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “31 Ağustos’ta sona erecek olan mücbir sebep süresinin uzatılması ihtiyaçtan öte zorunluluktur. Sürenin iş yerleri ve konutlar teslim edilene kadar uzatılması konusunda siyasilerden destek bekliyoruz. Bu konu sadece ticaret ve sanayi odasının değil, şehrin gündemi olmalı” dedi.
  • Sadıkoğlu: Onaylanan KOSGEB Deprem Kredileri 6 aydır neden ödenmiyor?

    Sadıkoğlu: Onaylanan KOSGEB Deprem Kredileri 6 aydır ..

    Depremden büyük yaralar alan binlerce işletmenin onaylanan KOSGEB deprem kredisinin 6 aydır ödenmediğini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, acil ihtiyaç olan kredinin ödenmediği her gün enflasyon karşısında mum gibi eridiğini belirterek, kurban bayramı öncesi ödenmesi için KOSGEB yetkililerine çağrıda bulundu.
  • Sadıkoğlu: “Düzensizlik esnafı ve vatandaşı mağdur ediyor”

    Sadıkoğlu: “Düzensizlik esnafı ve vatandaşı mağdur ed..

     Eski belediye meydanında bulunan konteyner iş yerlerini ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Zemin düzenlemesi yapılmadan alelacele konulan konteynerler hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ediyor. Şehrini terk etmeyip, konteynerde ticari varlığını sürdürme mücadelesi veren firmaların sorunları bir an önce çözüme kavuşmalı” dedi.
  • Sadıkoğlu: “Konteynerde iş yapamayan işletmeler bir bir şehri terk ediyor”

    Sadıkoğlu: “Konteynerde iş yapamayan işletmeler bir b..

     Yıkılan öğretmen evinin yerine kurulan konteyner çarşıdaki işletmeleri ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Tüm uyarılarımıza rağmen ilgisiz yerlerde plansızca kurulan konteynerlerde iş yapmak imkansız hale gelmiş durumda. 1 yıldır mücadele eden ancak ticaret yapamadığı için konteynerini teslim edip şehri terk eden yüzlerce işletme var” şeklinde konuştu.
  • Başkan Sadıkoğlu: “Depremzede işletmelerin en önemli ihtiyacı finans”

    Başkan Sadıkoğlu: “Depremzede işletmelerin en önemli ..

    Ziraat Bankası Bölge Başkanı Serdar Baş ile bir araya gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremden zarar gören işletmelerin en önemli ihtiyacının finans olduğunu belirtip, düşük faizli ve uzun vadeli kredi paketleri ile işletmelere destek olunmasını istedi.