15° Parçalı az bulutlu

HABERLERİ

  • Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalı”

    Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılm..

     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini belirterek, “Teşviklerin sona erecek olması hem mevcut yatırımcıyı hem de şehrimize yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Deprem sonrası yeniden ayağa kalkma mücadelesi veren şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalıdır” dedi.
  • “3 aylık süre uzatımı tedavi değil pansuman niteliğinde”

    “3 aylık süre uzatımı tedavi değil pansuman niteliğin..

     Mücbir sebep süresinin 3 ay uzatılmasını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şantiyeye dönmüş şehirlerimiz için 3 ay neyi çözebilir? Açıklanan süre uzatımı tedavi değil, pansuman niteliğindedir” dedi.
  • Başkan Sadıkoğlu: “6-7 bin lira ciro ile ayı kapayan esnafımız var”

    Başkan Sadıkoğlu: “6-7 bin lira ciro ile ayı kapayan ..

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu “Konteynerda 6-7 bin lira ciro ile ayı kapayan esnafımız var” diyerek “Mücbir Sebep Uzatılmalı” çağrısını yineledi.
  • “ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ; YEŞİL DÖNÜŞÜM”

    “ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ; YEŞİL DÖNÜŞÜM”

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, yeşil dönüşümün artık sadece çevrecilerin değil, iş dünyasının da en öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.
  • Malatya TSO, Oda binasına Filistin Bayrağı astı

    Malatya TSO, Oda binasına Filistin Bayrağı astı

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, işgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik 307 gündür sürdürdüğü saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Oda binasının dış cephesine dev Filistin Bayrağı astı. Başkan Sadıkoğlu, asılan bayrağın kardeş Filistin halkına gönderdikleri güçlü bir dayanışma mesajı olduğunu söyledi.
  • Sadıkoğlu: “İş birliğimizi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz”

    Sadıkoğlu: “İş birliğimizi güçlü bir şekilde sürdürec..

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Sadıkoğlu, “Ankara Ticaret Odası ile kardeş oda bakış açısıyla hareket ediyoruz. Bu iş birliğini güçlü bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.
  • Sadıkoğlu, sorunları İçişleri Bakanına iletti

    Sadıkoğlu, sorunları İçişleri Bakanına iletti

     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bakanlığın görev alanında bulunan sorun ve talepleri iletti.
  • Sadıkoğlu: “TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ürün alımı yapmalı”

    Sadıkoğlu: “TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ür..

    Kayısının enflasyon karşısında ezilmemesi ve maliyetinin altında satılmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çağrıda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “En son 2020 yılında ilk ve son kez kayısı alımı yapan TMO’nun, depremden büyük zarar gören şehrimize destek olarak kayısı alımı yapmasını ve üreticimizi destekleyecek bir taban fiyat açıklamasını bekliyoruz” dedi.
  • Sadıkoğlu: Biriken vergi borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz

    Sadıkoğlu: Biriken vergi borçlarının bir defaya mahsu..

    Mücbir sebep dolayısıyla vergi borçlarının çığ gibi büyüdüğünü belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Biriken borçlar küçük ve orta ölçekli birçok firmayı iflasa sürükleyebilir. Bu nedenle yüzyılın felaketini yaşamış depremzede işletmelerimiz için radikal bir destek kararı alınarak, Mücbir sebep uygulanan il ve ilçelerdeki firmaların biriken vergi borçlarının bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz” dedi.
  • Sadıkoğlu, daha hızlı ayağa kalkmanın formülünü verdi

    Sadıkoğlu, daha hızlı ayağa kalkmanın formülünü verdi

    Düğün ve tatil sezonunda olduğumuz şu günlerde vatandaşa yerel esnaftan alışveriş yapmaları için çağrıda bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yerle bir olan şehrimizin ekonomisini ve psikolojisini hep birlikte ayağa kaldırmamız lazım. Ticari hareketliliği ne kadar hızlandırırsak o kadar hızlı ayağa kalkarız” dedi.