22° Açık

HABERLERİ

  • Malatyalı üreticiler üretecek Dünya tüketecek

    Malatyalı üreticiler üretecek Dünya tüketecek

    Üreten Yöre Üreten Türkiye projesi il buluşmalarının 5.’si Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Deprem bölgesindeki üretim ve ticaretin hareketlendirilmesi için gerçekleştirilen buluşmada yerel üreticiler perakende ve e-ticaret sektörünün en büyük firmaları ile bir araya geldi.
  • Başkan Sadıkoğlu: Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?

    Başkan Sadıkoğlu: Kışla Caddesi esnafı ticaretine ner..

    Kışla Caddesi esnafına gönderilen tebligata tepki gösteren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilen esnafımız ticaretine nerede devam edecek? Kanalboyu ve Millet Bahçesine konulacak konteynerlerin Kışla Caddesi esnafına verileceği söylenir. Tebligatın üzerinden 5 gün geçti ancak bahsedilen yerlerde herhangi bir konteyner göremiyoruz. Esnafa ticaretine devam edeceği sağlıklı bir yer teslimi olmadan tahliye yapılması imkansız. Tebligat geri çekilerek, en az 2 ay daha müsaade edilmelidir” dedi.
  • Tekstilde yakaladığımız ivme başka şehirlere mi kayıyor?

    Tekstilde yakaladığımız ivme başka şehirlere mi kayıy..

     Depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim nedeniyle tekstil sektörünün sıkıntıda olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Tekstilde yakaladığımız ivmenin başka şehirlere doğru kaymaması için ihracatçı firmalar desteklenmeli, fason üretim yapan atölyelerdeki iş kaybının önüne geçecek kapsayıcı adımlar atılmalı” dedi.
  • Başkan Sadıkoğlu’ndan İsrail’e Gazze tepkisi

    Başkan Sadıkoğlu’ndan İsrail’e Gazze tepkisi

     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İsrail’in Hamas saldırısı sonrası başlattığı Gazze bombardımanında sivil halkı hedef almasına tepki göstererek, “Tüm dünyanın gözleri önünde yarım asrı aşkın süredir yaşanan sistematik işgal, tahammül sınırlarını aşan bir insanlık utancına dönüşmüş vaziyette. İsrail zulmü ve bu zulüm karşısında dünya kamuoyunun sessizliğini bir kez daha kınıyor, bölgeye bir an önce kalıcı barış ve huzurun gelmesini diliyoruz” dedi.